Editorial

27/11/2013 - 00:39

Editorial - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013
"Αρχίζουμε, όλοι μαζί, ένα όμορφο ταξίδι για τη δημιουργία, την επιτυχία και τη διεθνή καθιέρωση του AegeanDocs - του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου: Φως, Αιγαίο, Πολιτισμός και Ιστορία είναι οι τέσσερις πυλώνες του.

Το Φεστιβάλ έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά προκειμένου να πετύχει και να καθιερωθεί. Από την πρώτη διοργάνωση συγκεντρώνουμε σπουδαίες και πολυβραβευμένες ταινίες όχι μόνο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και στο IDFA –Amsterdam , στο Sheffield DocFest, στο Sundance και ταινίες υποψήφιες για Oscar.
Μας ενδιαφέρουν ταινίες όπου η Ιστορία έχει κεφαλαίο Γιώτα, αλλά και οι ιστορίες των απλών ανθρώπων και των κοινοτήτων, των προσώπων και των συλλογικών υποκειμένων. To Φεστιβάλ αντικρίζει την Ιστορία όχι ακαδημαϊκά και στατικά, όχι ως την εξιστόρηση των ηγετών και των πολέμων, αλλά ως το βλέμμα του σημερινού ανθρώπου στο παρελθόν και το παρόν σε όλες τις δραστηριότητες του.
Το AegeanDocs έχει επιπλέον το προνόμιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου ώστε, αφενός μεν οι προβολές να μη μένουν ένα στιγμιαίο γεγονός αλλά να οδηγούν στη γνώση μέσα από τη συγκίνηση και, αφετέρου, να αναδεικνύεται ο κεντρικός πολιτιστικός ρόλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ευρύτερη περιοχή.
Με υπερηφάνεια σας καλούμε σε βραδιές ταινιών ντοκιμαντέρ με άρωμα Oscar από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου."

Κώστας Σπυρόπουλος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου

Το σημερινό μας editorial αφιερωμένο στο  1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου  που θα γίνει στη Μυτιλήνη με τις βασικές εκδηλώσεις και προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Θα διεξαχθεί από την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών των 27 ταινιών μεγάλου μήκους και 13 μικρού,

Μοιράσου το άρθρο!