Editorial

05/11/2014 - 07:21

Editorial - Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

style="text-align: justify;"> 
Ποιος πονάει περισσότερο για τους πρόσφυγες; Ο  κος Στράτος Γεωργούλας ή η κα Αναστασία Αντωνέλλη; Αυτά τα ερωτήματα περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την ανούσια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Στράτο Γεωργούλα (επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ο Άλλος Δρόμος») και στην Αναστασία Αντωνέλλη (Αντιδήμαρχος Λέσβου).
Όλα ξεκίνησαν με το δελτίο τύπου της Αντιδημάρχου σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ανάγκες για ρουχισμό για τα παιδιά των προσφύγων στο Κέντρο Μεταναστών Μόριας. Αν κρίνουμε από τις επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας η έκκληση της κας Αντωνέλλη άγγιξε πολλούς συμπολίτες μας. Μπορεί ο Δήμος Λέσβου να μην έχει ευθύνη για τους πρόσφυγες αλλά κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να λέει μόνιμα φταίει το Κράτος, φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ. Ασφαλώς και έχουν ευθύνη αλλά το πρόβλημα το βλέπουμε εμείς και δεν μπορούμε να αδιαφορούμε. Οπότε η έκκληση από την Αντιδήμαρχο ήταν σωστή και αναγκαία.
Δύο μέρες μετά ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ο Άλλος Δρόμος» χαρακτηρίζει το δελτίο τύπου «δακρύβρεχτο» και εξαπολύει επίθεση στην κα Αντωνέλλη επειδή απουσίαζε κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Μεταναστών που πραγματοποίησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κος Γεωργούλας προφανώς δεν γνώριζε τους προσωπικούς λόγους που είχε η κα Αντωνέλλη ώστε να απουσιάζει από την επίσκεψη. (Δεν ρώταγε να μάθει;). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… ο κος Γεωργούλας με αφορμή το αρχικό δελτίο τύπου κάνει λόγο για «Γκουαντάναμο» και δίνει μαθήματα στη κα Αντωνέλλη ώστε να ανταποκριθεί  στο έργο της κοινωνικής προστασίας. Δεν ξέρουμε τι ώθησε τον κ. Γεωργούλα ώστε να κάνει αναίτια επίθεση στην κα Αντωνέλλη. Που είναι το κλίμα συναίνεσης ; Μήπως η επίθεση του κ. Γεωρούλα έχιε σχέση με το γεγονός ότι φόρεσε πλέον τον κομματικό μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ και έπαψε να είναι ανεξάρτητος  και αυτόνομος δημοτικός σύμβουλος όπως αρχικά ήταν «ο Άλλος Δρόμος»;
Ασφαλώς και η κα Αντωνέλλη δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με σκληρό τρόπο στο κ. Γεωργούλα λέγοντας ότι έχει επισκεφθεί τρεις φορές το Κέντρο Μεταναστών και κατηγόρησε τον κ. Γεωργούλα για φαρισαϊσμό αφού είχε ψηφίσει (ο κ. Γεωργούλας) λευκό στην ανάκληση της απόφασης μείωσης της επιχορήγησης προς τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου».Η κα Αντωνέλλη ήταν από τα ελάχιστα στελέχη της παράταξης του Δημήτρη Βουνάτσου που έχουν να δείξουν σημαντικό έργο. Για πολλά μπορούμε να διαφωνήσουμε με την κα Αντωνέλλη αλλά οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ότι σε μια δύσκολη εποχή προσπαθεί να λειτουργήσει κοινωνικές δομές για έχουν όσους ανάγκη. Και αυτό δεν είναι εύκολο.
Εν κατακλείδι αυτή η κόντρα δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα. Δεν λύνει προβλήματα, δημιουργεί άσχημο κλίμα και αηδιάζει τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στους πρόσφυγες.
  Ας πέσουν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές....
 

Μοιράσου το άρθρο!