Editorial

09/10/2013 - 04:33

Editorial - Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

>Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013
Θέλει προσπάθεια να κρατήσεις την οργή σου.  Μέχρι τώρα έχουμε δεχτεί πολλά. Μνημόνια, μέτρα, περικοπές, απολύσεις. Φτάνει όμως η στιγμή που λες ως εδώ. Όταν η Κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει χέρι και στα σπίτια μας  τότε κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απαθής.  Η υπόθεση του συμπολίτη μας από τον Ασώματο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.  Για χρέος 1.500 ευρώ (2.200 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις) του κάνουν κατάσχεση το σπίτι 60τμ στο οποίο μένει μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του.
Να δεχτούμε ότι φταίει και ο συμπολίτης  μας για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Ας το δεχτούμε.  Άλλα ρε γαμώτο που πας να κάνεις κατάσχεση ; Στο σπίτι των 60 τ.μ. ; Στο σπίτι που μένουν 4 ανήλικα παιδιά; Πόσο μισάνθρωπος πρέπει να είσαι; Ακόμη κι αν το επιβάλλουν οι Νόμοι , τα μνημόνια κτλ δεν υπογράφεις το κωλόχαρτο της κατάσχεσης.  Και δεν το υπογράφεις όχι επειδή είσαι ο επαναστάτης αλλά επειδή είσαι ο άνθρωπος.  Και αν θέλεις δες το και για λόγους εθνικούς:  ο συμπολίτης μας πρόσφερε τέσσερα παιδιά σε μια χώρα που ο πληθυσμός γερνάει. Ψηλά γράμματα για τους ντίρελ του Μνημονίου.
Δεν εξετάζουμε τις  άλλες παραμέτρους της ιστορίας (όπως ότι ποτέ δεν του ήρθε ειδοποίηση, η εφορία ζητάει όλο το πόσο κτλ).  
Σε λίγες μέρες και αυτή η ιστορία θα ξεχαστεί. Μετά τις αντιδράσεις θα βρεθεί λύση. Μέχρι να έρθει η επόμενη κατάσχεση. Και στο τέλος τι θα μείνει; Θα είμαστε όλοι υπό την απειλή της κατάσχεσης;  Δεν μπορεί κανένας  Υπουργός Οικονομικών , κανένας Στουρνάνρας, κανένας πολιτικός να μιλάει για μηνύματα ανάκαμψης της οικονομίας όταν  με τους Νόμους τους και τις αποφάσεις τους βιάζουν στην κυριολεξία ανθρώπινες ψυχές.  Και βιάζουν εν ψυχρώ και βιάζουν τόσο φθηνά που δε θα προκαλούν μόνο αηδία και απέχθεια αλλά θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.  
Ας βουτάνε την πένα τους στο μυαλό και στην καρδιά (εάν έχουν)  πριν υπογράψουν τέτοιους Νόμους και τέτοιες κατασχέσεις.

Μοιράσου το άρθρο!