Editorial

13/01/2015 - 07:58

Editorial - Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

yle="text-align: justify;">Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015
Με αγωνία περιμέναμε τότε (πριν μερικούς μήνες) την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Για πολλούς ήταν έκπληξη (και ελπίδα συνάμα) η επιλογή της κας Αγλαΐας Κυρίτση. Ήταν η εποχή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδιναν ένα μοναδικό αγώνα κόντρα στο φασιστικό κλείσιμο που τότε αποφάσισε η Κυβέρνηση. Η κα Κυριστή ήταν μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα (και μπράβο της). Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε και μια ρίζα καταγωγής της κας Κυρίτση από τη Χίο και τη θεώρησε ιδανικό πρόσωπο να διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακουγόταν μια μικρή μουρμούρα για την άγνοια της κας Κυρίτση για τα θέματα του Βορείου Αιγαίου. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου να αναδείξουν την παράταξή της τρίτη δύναμη.  Η κα Κυρίτση ως επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο – Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή» από τη θέση του Περιφερειακού Σύμβουλού ελάχιστη παρουσία έχει στα πεπραγμένα της Περιφέρειας. Η συμμετοχή της στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μάλλον περνάει απαρατήρητη. Η απουσία γνώσης για τα θέματα του Βορείου Αιγαίου είναι πλέον εμφανής. Μερικές ανακοινώσεις για θέματα που δεν αφορούν μόνο το Βόρειο Αιγαίο και πάντα στην γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν σιγά – σιγά τον ρόλο της.

Και χθες ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Η κα Κυρίτση στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με αυτό τον τρόπο πονηρά το μάτι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ – προσδοκούν τη δικαίωσή τους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνει και μαζεύει ψήφους. Τι φταίει όμως το Βόρειο Αιγαίο να γίνεται «παιχνιδάκι» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αν επιλέγεις επικεφαλή μιας παράταξης που ξέρεις από την αρχή ότι ΔΕΝ θα υπηρετήσει αυτή τη θέση τότε θυμίζεις τη λογική του ΠΑΣΟΚ. Αυτός που αποτυγχάνει θα πάει κάπου άλλου... αρκεί να εξυπηρετεί το κομματικό συμφέρον. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την κα Κυρίτση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως πρόσωπο – σύμβολο για τον αγώνα της ΕΡΤ τότε να μην μας την φύτευε στο Βόρειο Αιγαίο.

Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του Περιφερειακού Συμβούλου και του Βουλευτή μάλλον μοιάζει σκέτη υποκρισία. Ποιος αφήνει τα λαμπερά έδρανα της Βουλής για τα «μίζερα» έδρανα της αίθουσας Περιφερειακών Συνεδριάσεων στη Μυτιλήνη;  Εξάλλου η κα Κυρίτση πάει στη θέση αυτή για να λύσει το πρόβλημα της ΕΡΤ... σιγά μην ασχοληθεί με το Βόρειο Αιγαίο.

Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές εκλογές εξαπάτησε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

«Καλό "ΠΑΣΟΚ" σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ...»

Μοιράσου το άρθρο!