Editorial

24/06/2014 - 07:06

Editorial - Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

trong>Τρίτη 24 Μαρτίου 2014
Αυλαία χθες βράδυ για τη 2η expo- AEGEAN.   H  2η εμπορική -τουριστική & πολιτιστική έκθεση  στη μαρίνα Μυτιλήνης με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 140 επιχειρήσεων – φορέων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία έχει γίνει πλέον θεσμός.
Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης. Σημαντικός και ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών (1000 επισκέπτες)  που βρέθηκαν αυτό το 3μερο στη Μυτιλήνη για την έκθεση .
Σημαντική εξέλιξη είναι η ανακοίνωση της σύνδεσης της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη με πλοίο τύπου καταμαράν. Μια είδηση που προέκυψε στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού φόρουμ στα πλαίσια της expo – AEGEAN. Αποτελεί αν μη τι άλλο μια δικαίωση για όσους προσπάθησαν για την ελληνοτουρκική φιλία σε εποχές δύσκολες, τότε που το νησί μας είχε πολλούς «τουρκοφάγους» Ευτυχώς έχουμε καταλάβει πλέον ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι προς τα ανατολικά. Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε και να υπάρχει στήριξη από όλους τους φορείς…
Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ένα “παρατράγουδο” στα εγκαίνια της expo-AEGEAN. To ΣΔΟΕ θεώρησε σωστό να κάνει έφοδο την πρώτη μέρα των εγκαινίων στα περίπτερα που διέθεταν προϊόντα προς πώληση. Ως εδώ δεν υπάρχει κανένα θέμα.... Το ΣΔΟΕ όμως έδειξε ιδιαίτερο ζήλο στο περίπτερο της έκθεσης που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο οποίο φιλοξενούσε μικρές επιχείρησης παραγωγής προϊόντων από όλα τα νησιά. Θύμα των έλεγχων του ΣΔΟΕ μια μικρή επιχείρηση από τη Λήμνο. Το ΣΔΟΕ έριξε «καμπάνα» γιατί υπήρχε χειρόγραφη έκδοση αποδείξεων λιανικής και όχι ταμειακή μηχανή. Λίγες μέρες πριν ο λογιστής της επιχείρησης και η Περιφέρεια είχαν διαβεβαιώσει την επιχείρηση ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τη χειρόγραφη έκδοση αποδείξεων.... Η υπεύθυνη της επιχείρησης δικαίως εξέφραζε το παράπονό της λέγοντας ότι έχει πάει σε έξι εκθέσεις και πρώτη φορά της συμβαίνει κάτι τέτοιο...  Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια ρύθμιση για το θέμα της και να μην φύγει από τη Μυτιλήνη με άσχημες εντυπώσεις..
Κατά τ’ αλλά μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό για το πολιτιστικό τμήμα της έκθεσης.  4 δυνατές συναυλίες με χθεσινή της Χ. Αλεξίου να ξεχωρίζει.
Δείτε απόσπασμα από τη συναυλία:

 

 

Μοιράσου το άρθρο!