Editorial

26/11/2013 - 05:54

Editorial - Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013
Λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι όμως και η τέχνη της υποκρισίας. Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στη Λέσβο. Βέβαια το πιθανότερο είναι να μην έχουμε έκτακτα καιρικά φαινόμενα και απλώς να βρέξει όπως συμβαίνει κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια από την Πολιτική Προστασία. Όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τους θανάτους και τις καταστροφές στη Ρόδο. Όλοι θυμούνται τι έγινε πριν ένα χρόνο στη Λέσβο.

Η σύσκεψη όταν γίνεται στην αρχή του χειμώνα και μετά από την τραγωδία στη Ρόδο είναι ο ορισμός της υποκρισίας.  Οι κάτοικοι στο Κάτω Τρίτος  διαμαρτύρονται για το μη καθαρισμό του ρέματος στο χωριό τους. Αλήθεια όσοι χθες συμμετείχαν στη σύσκεψη τι έχουν να απαντήσουν στους κατοίκους; Θα περιμένουν νέα σύσκεψη ή θα περιμένουν να τους πνίξει η βροχή;
Ας είμαστε σοβαροί. Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα δεν «χτυπάνε» με ραντεβού. Μπορεί να γίνει πρόβλεψη καιρού αλλά η ένταση ενός φαινομένου δύσκολο να προβλεφθεί. Κανείς δεν είχε προβλέψει αυτό που έγινε πέρυσι στη Λέσβο, κανείς δεν είχε προβλέψει αυτό που έγινε στη Ρόδο.  Αλίμονο αν μπορούσαμε να προβλέψουμε τη φύση με τόση μεγάλη ακρίβεια.  Πίσω από τη φράση «έκτακτα καιρικά φαινόμενα» έχουν οχυρωθεί όλοι οι υπεύθυνοι για να καλύψουν δικές τους ανικανότητες. Λέμε φταίει η φύση και ... όλα μια χαρά για τις δικές μας ευθύνες. Έχουμε βρει το τέλειο άλλοθι.  Με το καιρό και τη φύση δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς; Καθαρίζουμε τα ρέματα; Καθαρίζουμε τα ποτάμια; Ελέγχουμε το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο; Επισημαίνουμε τα επικίνδυνα σημεία για κατολισθήσεις; Έχουμε σε ετοιμότητα μηχανήματα και ανθρώπους αν συμβεί κάτι έκτακτο; Όλα αυτά τα κάνουμε στην αρχή του φθινοπώρου και όχι στην αρχή του χειμώνα. Και σίγουρα δεν τα κάνουμε μετά από μια καταστροφή όπως αυτή στη Ρόδο.
Η χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι ο ορισμός της υποκρισίας.  Δήμος και Περιφέρεια ας κάνουν αυτά που πρέπει και όχι να δημιουργούν θόρυβο με συσκέψεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.  
Ας μην ξεχνάμε ότι οι πληγές από τα περσινά «έκτακτα καιρικά φαινόμενα» στη Λέσβο ακόμη δεν έχουμε επουλωθεί.  Μια επίσκεψη στο δρόμο  Αμπελικό – Μεγάλη Λίμνη θα σας πείσει.
Ας κάνουμε κάποτε και μια σύσκεψη για τα "έκτακτα φαινόμενα υποκρισίας..."
 

Μοιράσου το άρθρο!