Editorial

01/01/2015 - 09:34

Καλώς ήρθες 2015

style="text-align: justify;">Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015
Η Λέσβος υποδέχτηκε το 2015. Οι ευχές για «καλή χρονιά» κατακλύζουν  τηλέφωνα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης , τηλεοράσεις, ραδιόφωνα.
Μας «μπήκε» λίγο παράξενα το 2015. Ισχυροί βοριάδες, χιονοπτώσεις, βροχές.  Διακοπή ρεύματος σε αρκετά σημεία του νησιού.  Και δεν ήταν μόνο αυτό…. Είχαμε επάνω στην αλλαγή του χρόνου και τα «τζούφια» πυροτεχνήματα που δεν έσκαγαν στον ουρανό της Μυτιλήνης. Οπότε μπορούμε να μιλήσουμε αν μη τι άλλο για «θεαματική» είσοδος του 2015.
Δεν είμαστε γκρινιάρηδες.  Όλα αυτά έχουν την ομορφιά τους. Η αφρισμένη θάλασσα , το χιόνι , η βροχή χαρίζουν στη Λέσβο εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Και η διακοπή ρεύματος είναι ευκαιρία για να έρθουμε  κοντά με τους δικούς μας χωρίς τη βαβούρα του τηλεοπτικού δέκτη. Υπάρχει ένα μικρό θέμα με τη θέρμανση αλλά και αυτό μπορείς να τα το αντιμετωπίσεις…  
 Πρώτη μέρα λοιπόν του 2015 του στη Μυτιλήνη. Ο χρόνος ως ανθρώπινη επινόηση. Γιορτάζουμε κάτι που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Μέτρημα του χρόνου, ανθρώπινη επινόηση. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά ημερολόγια σε όλο τον κόσμο. Για σκέψου…. Τόσες διαφορετικές Πρωτοχρονιές. Τόσο μεγάλη η ανάγκη μας για το μέτρημα του χρόνου. Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς το μέτρημα του χρόνου; Ας συμβιβαστούμε όμως με το δικό μας μέτρημα. 
Κάθε πρωτοχρονιά νιώθεις ότι το κοντέρ έχει μηδενίσει και ξεκινάς από την αρχή. Η πρωτοχρονιά είναι αφετηρία για σκέψεις , για σχέδια, για προσδοκίες. Πετάς τα βαρίδια του 2014 και προχωράς στο δρόμο που ελπίζεις να είναι καλύτερος. 
Η χαρά και η αισιοδοξία για το νέο χρόνο μας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια του έτους. 
Ευχές για υγεία, αγάπη και δημιουργία. 
Τουλάχιστον το 2015 να είναι καλύτερο από το 2014.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δείξατε στο Lesvosnews  και το 2014.  Το 2015 θα είναι χρονιά αλλαγών για το Lesvosnews
 
(φωτογραφία Μιχάλης Μπάκας: Αποχαιρετώντας το 2014 στο αρχαίο λιμάνι της Μυτιλήνης με φουρτουνιασμένο Αιγαίο και χιονισμένη Ανατολία)
 

Μοιράσου το άρθρο!