Editorial

15/10/2015 - 07:02

Μόλυβος: να τους πάμε ένα νεκρό παιδάκι να το αξιολογήσουν !

Τ

ην ώρα που έφθανε στα ΜΜΕ η ανακοίνωση  της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων του Μολύβου  η θάλασσα κοντά στο Μόλυβο αφαιρούσε ζωές προσφύγων: 1 βρέφος, 1 κοριτσάκι και μια γυναίκα είναι ο χθεσινός απολογισμός.
Θα είχε ενδιαφέρον αν οι σοροί των πνιγμένων μπορούσαν να μεταφερθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής μήπως και κάτι αλλάξει στη λόγική τους....Να ζητούμε από την Συντονιστική Επιτροπή να αξιολογήσει.....


Χθες η Συντονιστική Επιτροπή με την ανακοίνωσή της έφθασε στο σημείο να ζητάει από το Δήμαρχο να αξιολογήσει τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αλήθεια με ποια κριτήρια ο Δήμαρχος Λέσβου θα αξιολογήσει και θα δώσει διαπιστεύσεις στις «καλές»  ΜΚΟ; Υπάρχει διαδικασία αξιολόγησης ΜΚΟ από τη Δημοτική Αρχή της περιοχής που δραστηριοποιούνται;


Αντί να λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις ΜΚΟ που είναι στο νησί μας και προσφέρουν τεράστιο έργο τώρα αλλάξαμε το τροπάριο και μας ενοχλούν  οι ΜΚΟ.  Τώρα θα ξεσπάσουμε στις ΜΚΟ αφού το «ξέσπασμα» στους πρόσφυγες δεν μας βγήκε. Αν στη Λέσβο υπάρχουν 2-3 ΜΚΟ που δημιουργούν θέμα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάζουμε ανακοινώσεις και να κατακρίνουμε όλες τις ΜΚΟ εκτός από αυτές που ξέρει η Συντονιστική Επιτροπή του Μολύβου.  Υπάρχουν ΜΚΟ που έχουν τεράστια προσφορά. Για παράδειγμα ξέρουν εκεί στο Μόλυβο ότι υπάρχει ομάδα από Ισπανούς ναυαγοσώστες και μέχρι σήμερα έχουν διασώσει εκατοντάδες πρόσφυγες; Σε εμάς είναι μια άγνωστη ΜΚΟ άλλα την ξέρουν καλά οι πρόσφυγες που σώθηκαν απ’ αυτούς.


Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτή την επίθεση στις ΜΚΟ που το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη.


Και κάτι ακόμη:  καλό θα είναι εκεί στο Μόλυβο να κατέβουν από το καλάμι για να το πούμε λαϊκά και ωμά.  Η Λέσβος δεν είναι μόνο ο Μόλυβος. Και το επιχείρημά  τους ότι είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός του νησιού μας μάλλον θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Έχουν αρχίσει οι πρώτες αναρτήσεις στα social media για τουριστικό μποϊκοτάζ στο Μόλυβο εξαιτίας των ανακοινώσεων της Συντονιστικής Επιτροπής.


Είναι τραγικό όταν υπάρχουν δίπλα μας πτώματα εμείς να μιλάμε για αξιολόγηση ΜΚΟ...
Κρίμα για την ομορφιά του Μολύβου ....
 

Μοιράσου το άρθρο!