Editorial

08/02/2014 - 07:49

Editorial - Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014
Παίζονται τα τελευταία επεισόδια του σήριαλ «αναθεώρηση του Καλλικράτη». Είναι από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΠΑΣΟΚ περιμέναμε το «όχι» και μας ήρθε τελικά από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου γιατί αυτό είναι «ρουσφέτι» του Χ. Αθανασίου! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει γενική αναθεώρηση του Καλλικράτη και όχι κάτι μεμονωμένο που θα αφορά μόνο τη Λέσβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να θυσιάσει το αίτημα των κάτοικων όλου του νησιού προς χάρη της δικής του «φιλοσοφίας». Κρίμα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το Βουλευτή Λέσβου κ. Ζερδελή που τόσους μήνες ήταν σε αγωνιστική ετοιμότητα … «τσάμπα» ετοιμότητα!
Ασφαλώς και η διάσπαση του Δήμου Λέσβου θα έχει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Να λέμε όμως «όχι» επειδή ενδεχομένως θα παρουσιαστούν προβλήματα ή επειδή η αλλαγή αφορά μόνο τη Λέσβο είναι μεν μια πολιτική θέση με πολλά επιχειρήματα αλλά στο υπάρχον πολιτικό σύστημα καλό είναι να κοιτάμε το αποτέλεσμα και την ουσία. Η σκέψη είναι απλή: όσο άσχημο και αν είναι το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου, όσα προβλήματα και αν δημιουργήσει αποκλείεται τα πράγματα να είναι χειρότερα από αυτό που είναι σήμερα. Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του αιτήματος ολόκληρου του Λεσβιακού λαού.
Χθες είχαμε και αγροτικό συλλαλητήριο από τους «ανεξάρτητους» αγρότες έξω από τη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης. Μαζεύτηκαν καμιά 30 αγρότες και30 συνδικαλιστές κτλ. Την Τρίτη η ΠΑΣΥ οργανώνει το δικό της συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς. Θα μαζευτούν άλλοι 30 αγρότες! Αφού δεν μας ενώνουν  τα προβλήματα η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ότι θέλει… Η ευθύνη είναι πλέον δική μας!
Κατά τ΄ άλλα οι πρώτες νότες της άνοιξης φάνηκαν… Ανθισμένες μυγδαλιές, περισσότερο φώς. Η λεσβιακή ύπαιθρος αποκτά τα χρώματά της άνοιξης. Καλές εξορμήσεις λοιπόν… σαββατοκύριακο είναι!

Μοιράσου το άρθρο!