Εκπαίδευση

31/07/2020 - 06:41

Απίστευτο! Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ζητάει την έξωση του 5ου Γυμνασίου Μυτιληνης

Φέρνουμε στη δημοσιότητα αίτημα του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου με το οποίο ζητά να εκκενώσει (!!!!) το υπάρχον κτίριο το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (το οποίο εξυπηρετεί την πολυπληθέστερη συνοικία της Μυτιλήνης την Χρυσομαλλούσα, την Βαριά, το Καγιάνι κ.λ.π. ) για να εγκατασταθεί αυτό στο κτίριο! Ένα αίτημα που προκαλεί έκπληξη και πραγματικά είναι ακατανόητο. 

Μέχρι τώρα - όπως γνωρίζουμε - η συζήτηση ήταν για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου! 

Με αυτή την κίνηση του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης  φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο κύριος στόχος του Μουσικού σχολείου είναι η κάλυψη από αυτό ολόκληρου του σχολικού κτιρίου της Χρυσομαλλούσας και η μεταφορά του γενικού γυμνασίου της περιοχής της Χρυσομαλλούσας και των ευρύτερων περιοχών αυτής στην Ακαδημία (!!!!),  ώστε το Μουσικό σχολείο να έχει τους πολυπόθητους χώρους που τόσο θέλει στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα του, οι χώροι ή η μετακίνηση λίγο μακρύτερα;;; Γιατί δημιουργεί όλη αυτή την αναστάτωση όταν μέχρι σήμερα κάνει χρήση των 250 περίπου τετραγωνικών μέτρων του 5ου Γυμνασίου, ενώ μπορεί να μεταστεγαστεί στο κτίριο του ΟΑΕΔ, όπου έχει 1067 τ.μ. συνολική δομημένη επιφάνεια, και με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια για αυτό 878, 00 τ.μ.!!!! 

Υπενθυμίζουμε την απορριπτική απόφαση ΣτΕ για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης που είχαμε δημοσιεύσει πριν από μερικές ημέρες

Οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου που στεγάζονται  στο κτίριο της Ακαδημίας συμφωνούν ; Και όλα αυτά την εποχή του κορονοϊού.

Δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα  το αίτημα του Μουσικού Σχολείου  στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ_ΜΣΜ.pdf 1.86 MB

Μοιράσου το άρθρο!