Εκπαίδευση

08/04/2015 - 11:25

Διακρίσεις για τη Μυτιλήνη στο Διαγωνισμό Πληροφορικής

style="text-align: justify;">Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ) στον προγραμματισμό που έγινε την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Η/Υ.  
Στο επίπεδο των μαθητών Γυμνασίου προκρίθηκαν 10 από τους 51 συμμετέχοντες. Μεταξύ των 10 ήταν και 2 Μυτιληνιοί, o Ραφαήλ Γιαβρίμης και η Μαίρη Δάλα που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα!. Το νησί μας εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις συμμετοχές και τις διακρίσεις. Όπως δηλώνει ο καθηγητής τους στον προγραμματισμό κ. Στρατής Πλάτων, ο ανταγωνισμός είναι κάθε χρόνο και εντονότερος. Στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, έχουν εντάξει τον προγραμματισμό σε μάθημα επιλογής και υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Από γνωστό ιδιωτικό των Αθηνών συμμετείχαν φέτος 28 μαθητές! Αξίζουν λοιπόν πολλαπλά συγχαρητήρια όλοι οι συμμετέχοντες από τη Λέσβο. 
Ο Ραφαήλ Γιαβρίμης και η Μαίρη Δάλα, προσκαλούνται στο "Camp" προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τέλος του μήνα με στόχο την επιλογή των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βαλκανιάδα που θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία!
 

Μοιράσου το άρθρο!