Εκπαίδευση

20/09/2013 - 20:05

Η κα Τσολερίδου «εξαφάνισε» τη δασκάλα της Τρίτης Τάξης του Δημοτικού στην Ερεσό

yle="text-align: justify;">Καταγγελία Γονέων από την Ερεσο

Σύσσωμος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας της Ερεσού αντιδρούν με έντονο τρόπο για την κατάφωρα άδικη και απαράδεκτη υποχώρηση της κας. Τσολερίδου (Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και την απόφασή της να μετακινήσει την δασκάλα της Τρίτης Δημοτικού για να καλύψει κενό στο σχολείο της Άντισσας. Η κυρία Τσολερίδου  , στερεί από τα παιδιά της τάξης το κεκτημένο τους δικαίωμα στην μόρφωση. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να μετακινηθεί δασκάλα από άλλο σχολείο για να καλύψει τις ανάγκες μας αλλά θεωρούμε αυτονόητο ότι η δασκάλα που ήδη υπάρχει εδώ με οργανική θέση, σε ένα σχολείο με 95 παιδιά, δεν θα μετακινηθεί πριν να είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει αντικαταστάτης ή αντικαταστάτρια δασκάλα.

Αναρωτιόμαστε δε, γιατί το σχολείο μας που έχει ένα μαθητικό δυναμικό με αυξητικές τάσεις, αντιμετωπίζει μια τόσο αρνητική στάση από τους υπεύθυνους.

Αυτό, έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που δημιουργήθηκαν προ 7μηνου στο κτίριο και φυσικά δεν παραδόθηκε το κτίριο στους μαθητές στην άψογη κατάσταση που μας είχαν υποσχεθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα τόσους μήνες να είναι εξαιρετικά δυσχερής η λειτουργία του σχολείου.

Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη με την μετακίνηση της δασκάλας μας από την θέση που καλύπτει και που είναι φυσικά ζωτικής σημασίας για τους 16 μικρούς μας μαθητές αποδυναμώνει την εμπιστοσύνη όλων μας.

Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω κοροϊδία, προφάσεις και αναβολές. Εάν επιμείνετε στην απόφασή σας να μετακινήσετε την δασκάλα μας, θα προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις, μαζικές διαμαρτυρίες και καταλήψεις και θα κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

 Καλούμε δε, ειδικά την κυρία Τσολερίδου να πάρει θέση για όλα τα θέματα που αφορούν το σχολείο μας και να δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν.

Μοιράσου το άρθρο!