Εκπαίδευση

10/07/2013 - 08:04

Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Επιστολή του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τον Υπουργό Παιδείας

Ί

δρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Επιστολή του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τον Υπουργό Παιδείας για το ΠΔ 93 / 2013 που αφορά την ανασυγκρότηση  Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου την πρόσφατη συνεδρίαση του στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, υπό την προεδρία του Προέδρου του Ομότ. Καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη, συζήτησε το ζήτημα  συζήτησε διεξοδικά το Π.Δ. υπ’αριθμ. 93/ ΦΕΚ 131 / Α / 5.6.2013 «Κατάργηση Τμήματος, ίδρυση Ειδίκευσης, συγχώνευση Τμημάτων, ένταξη Τμημάτων σε Σχολές και ανασυγκρότηση των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου».
Το Συμβούλιο σημειώνει ότι το ΠΔ απέχει σημαντικά από τις προτάσεις που υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την διάρθρωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το Συμβούλιο απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με την οποία αναλύει τη θέση του και ζητά την αναθεώρηση του ΠΔ 93 για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ειδικότερα αναφέρεται στο ιστορικό και στην αναγκαιότητα ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής, την οποία χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό πυλώνα της αναπτυξιακής προοπτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το Συμβούλιο ζητά από τον κ. Υπουργό να επανεξετάσει το ΠΔ 93 και να προχωρήσει στην ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, αναιρώντας την αρνητική διάκριση σε βάρος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο παραμένει μετά το Σχέδιο Αθηνά, το μόνο ΑΕΙ το οποίο διαθέτει μεν Τμήματα Μηχανικών 5ετούς φοίτησης αυτά όμως δεν εντάσσονται σε Πολυτεχνική Σχολή.

Μοιράσου το άρθρο!