Εκπαίδευση

22/01/2020 - 06:33

Τώρα θυμήθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίο να μιλήσει για το προσφυγικό...

Λίγες ώρες πριν από την κινητοποίηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό στα νησιά του Β. Αιγαίου το Πανεπιστήμιο Αιγαίο ( Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων) προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει σχολιαστεί αρνητικά και από τους πολίτες και από τον Περιφερειάρχη η επιλογή του Πανεπιστήμιου να παραμείνει ανοιχτό σήμερα 22 Ιανουαρίου - ημέρα των μεγάλων συγκεντρώσεων! Κατά τ' άλλα θεωρητικά το Πανεπιστήμιο είναι στη διάθεση της Πολιτείας... ( αλλά προφανώς δεν ακούει την κοινωνία) . Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως αναπόσπαστο μέρος των κοινωνιών του Αρχιπελάγους, κατανοεί πλήρως τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τα οποία άλλωστε βιώνουν καθημερινά και τα ίδια του τα μέλη.

Καλούμε και από την πλευρά μας την Πολιτεία να ενσκήψει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στα θέματα που θέτουν οι πολίτες των Αιγαιακών κοινωνιών, καθώς αυτοί που ζουν και εργάζονται στα νησιά μας αναλαμβάνουν δυσανάλογο κόστος σχετικά με το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται, όπως πάντα, στη διάθεση της Πολιτείας και των τοπικών Αρχών και Φορέων, προκειμένου να συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση προτάσεων για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, που έχουν ανάγκη και οι τοπικές μας κοινωνίες και η χώρα μας, αλλά και η Ευρώπη.

Μοιράσου το άρθρο!