Εκπαίδευση

17/06/2013 - 12:20

Υπογραφή σύμβασης για νέες τουαλέτες στο Γυμνάσιο Πλωμάριου

Ο

Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 με τον ανάδοχο - εργολάβο, κ. Δημήτριο Πιπίνη, τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση ισογείου κτιρίου τουαλετών στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου», το οποίο είχε δημοπρατηθεί το προηγούμενο διάστημα.
Το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 146.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, έχει ως αντικείμενο την κατασκευή νέων τουαλετών, στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου.
Με τη θετική αυτή εξέλιξη επιλύεται ακόμη ένα πρόβλημα που «κληρονόμησε» η παρούσα Δημοτική Αρχή, αφού το 2007, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), έκρινε ακατάλληλες τις τουαλέτες του Γυμνασίου Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα η τότε Δημοτική Αρχή να τις «σφραγίσει». Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του εν λόγω σχολείου, εξυπηρετούνταν από τις τουαλέτες του Λυκείου Πλωμαρίου, που βρίσκονται σε άλλο κτίριο, κυριολεκτικά νεκρανασταίνοντάς το!
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε την μελέτη κατασκευής των νέων τουαλετών του Γυμνασίου Πλωμαρίου, την υπέβαλε στη Διαχειριστική Αρχή και εξασφάλισε την ένταξη του έργοu σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Έτσι σύντομα θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα απολαμβάνουν σύγχρονους χώρους υγιεινής και καθαριότητας, τέτοιους που να αρμόζουν στην εποχή μας και στις ανάγκες των παιδιών.  
 

Μοιράσου το άρθρο!