Κοινωνία

06/12/2011 - 05:32

H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους

Σήμερα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική-κοινωνική-πολιτιστική και περιβαλλοντική κρίση εμείς οι νέοι φιλελεύθεροι οφείλουμε να δείξουμε σε όλους πώς η εθελοντική συμμετοχή στα κοινά είναι κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Όταν λέμε κοινά δεν εννοούμε σαφέστατα το σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα που τόσα χρόνια έχει κατακεραυνώσει τα όνειρα της σημερινής γενιάς ,αλλά στο μοντέλο αυτό που θα μας οδηγήσει στο μέλλον να ζούμε με μία δουλειά ικανοποιητική μαζί με την οικογένειά μας.

Η κοινωνία των πολιτών , ο άνθρωπος και ο εθελοντισμός είναι τρεις πυλώνες της ύπαρξής μας ως φοιτητική νεολαία και όλες μας οι προτάσεις κινούνται γύρω από αυτούς σε συνδυασμό με τις ιδέες μας για το Πανεπιστήμιο.

Το έτος 2011 μας έδειξε ότι η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις είναι κάτι που έλειπε από την κοινωνία και κάτι που θα δώσει νέα ώθηση στην γενιά μα ςγια να ανοίξει τα φτερά μας.

Άλλωστε και μέσα στο σπίτι μας, δηλαδή το Πανεπιστήμιο, είμαστε εθελοντές καθημερινά για μία καλύτερη παιδεία ,για την ανάδειξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως ένα Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και για να έχει η γενιά μας είναι μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Μοιράσου το άρθρο!