16 μήνες εγκατάλειψης σε έργο που έγινε εφιάλτης στη Μυτιλήνη - Απόγνωση κατοίκου: Ντροπή σε όλους σας!
Την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση που επικρατεί επί μήνες στην οδό Αγίας Σοφίας, στην περιοχή της Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης, εκφράζει με νέα δημόσια καταγγελία ο κάτοικος της περιοχής Τέρπανδρος Βασίλειος Πατσελής, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Δήμου Μυτιλήνης και της ΔΕΥΑ Λέσβου για, όπως υποστηρίζει, «πλήρη και παντελή ανευθυνότητα» και εγκατάλειψη δημόσιου έργου που έχει μετατρέψει την καθημερινότητα των κατοίκων σε διαρκή ταλαιπωρία.
Αναλυτικά η καταγγελία και το οπτικοακουστικό υλικό:
Μυτιλήνη 22/4/26
Ελλάδα 2.0
Καταγγελία no2 προς το Δήμο Μυτιλήνη και τη ΔΕΥΑ Λέσβου
για πλήρης και παντελής ανευθυνότητα και εγκατάλειψη δημόσιου έργου επί μηνών (συνολικά φτάσαμε τους 16 μήνες).
Για να θυμίσω τον Ιούλιο του 2025 έκανα τη 1η καταγγελία προς τον Δήμο και την ΔΕΥΑΛ, δίχως να ιδρώσει το αφτί κανενός! Τα έργα ξεκίνησαν κάπου το φθινόπωρο του 2025 και είμαστε στο σημείο που θα δείτε!
Όποιος θέλει να φρεσκάρει τη μνήμη του εδώ μπορεί να διαβάσει στο link, δε θα διαφέρει και πολύ από την τωρινή καταγγελία:
--
Παραθέτω παρακάτω σημερινό, 22/4/26, οπτικοακουστικό υλικό από τη γειτονιά μου και τον δρόμο που μένω, Αγίας Σοφίας μετά από μισάωρη μέτριας έντασης βροχής για να πάρετε μια ιδέα πως είναι η καθημερινότητα μας εδώ και μήνες!
Έναν παράδρομο στο κέντρο της Μυτιλήνης δίπλα από την αγορά της Ερμού. Ένας δρόμος που δεν εξυπηρετεί απλώς μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά αποτελεί και βασική αρτηρία για τον ανεφοδιασμό του σουπερμάρκετ My Market που βρίσκεται στον δρόμο αυτόν ο ανεφοδιασμός του είναι Γολγοθάς για τους εργαζόμενους, μιας και πλέον δεν μπορεί να περάσει το φορτηγό τροφοδοσίας από τον δρόμο - αν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι πλέον.
Για να μη μιλήσουμε και για τη συγκομιδή των σκουπιδιών πως γίνεται!
Αφού είχαμε για μήνες στα σπίτια μας επάνω σωλήνες νερού με κάθε τρόπο και βραστό νερό, τώρα έχουμε για μήνες, από τα μέσα φθινοπώρου, λίμνες και βουνά με την ευλογία της ΔΕΥΑΛ.
Όλο τον χειμώνα με τις βροχές τα σπίτια μας γίνονταν βάλτος από την λάσπη και το νερό που έμπαινε μέσα.
Σε πολλά σημεία δε το χώμα έχει υποχωρήσει και σε συνδυασμό με την κατεστραμμένη άσφαλτο έχουν δημιουργηθεί σχισμές στο έδαφος πολύ επικίνδυνες.
Η μετακίνηση με τα πόδια απλώς είναι ένας άθλος και ένα στοίχημα να μη πέσεις και σπάσεις τίποτα ή γυρίσεις κάνα πόδι και κάτσεις με ένα διάστρεμμα για μέρες. Για να μη μιλήσουμε για την διέλευση με αυτοκίνητο, μηχανάκι που κινδυνεύεις να του κάνεις ζημιά, για ποδήλατο ή σκούτερ ξεχάστε το, τα παίρνεις αγκαλιά για να περάσεις. Και όλα αυτά γιατί κάποιος ανεύθυνος δεν ασχολείται να ολοκληρώσει το έργο.
Αυτές είναι οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης που μας έχει επιβάλει η ΔΕΥΑΛ, με το έτσι θέλω!
Ο δρόμος αυτός έχει μπαλωθεί με χώμα 2 φορές από την μέρα που άνοιξε μια και τα νερά της βροχής το παίρνουν.
Σε ερώτηση γειτόνισσας προς εργάτες της ΔΕΥΑΛ που ήταν μια μέρα και μπάλωναν τον δρόμο πότε θα πέσει άσφαλτος, η απάντηση ήταν "το καλοκαίρι γιατί τον χειμώνα δεν γίνεται".
Φαντάζομαι σε Σκανδιναβικές χώρες που με το ζόρι βλέπουν θερμές μέρες, κάθονται με χωματόδρομους, τί όχι;
Μας περνάνε και για χαζούς!
Κύριοι έχω ζήσει 3.5 χρόνια συνολικά στο εξωτερικό (Αγγλία και Ισπανία) τέτοια κατάσταση δεν είχε υπάρξει ποτέ σε έργα στον δρόμο. Σε μερικές εβδομάδες ότι άνοιγαν στον δρόμο το έκλειναν και το παρέδιδαν στην αρχική και σε καλύτερη κατάσταση.
Ευχαριστούμε πολύ για την αδιαφορία σας, το εκτιμάμε!
Είστε απαράδεκτοι όσοι διοικείτε τη ΔΕΥΑΛ και τελείως ανεύθυνοι, θέλετε να λέγεστε και Ευρωπαίοι.
Απλώς παραιτηθείτε!
Ο δήμος Μυτιλήνης δεν είναι ενήμερος γι’αυτό το τσιρκολίκι που ζούμε τόσους μήνες όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής; Και αν είναι, που βρίσκεται; Ποια είναι η αντίδραση του; Ποια είναι η γνώμη του; Ποιά είναι η στάση του; Πού είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έπρεπε να είναι τα αφτιά, τα μάτια μας και το στόμα μας;
Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν!
Σταματήστε το κρυφτό και την κοροϊδία!
Γιατί πρέπει πάντα να καταλήγουμε να γράφουμε τέτοια κείμενα και να βγαίνουμε από τα ρούχα μας σε αυτή τη χώρα για να βρούμε το δίκιο μας;
Θα πρέπει να τα λύνουμε δικαστικώς τα προβλήματα που μας δημιουργεί το κράτος;
Γι'αυτό πάντα θα είμαστε ο πάτος της Ευρώπης!
Ντροπή σε όλους σας!
Η ξεφτίλα έχει και ένα όριο!
Η υπομονή έχει τελειώσει!
Είστε τελείως γελοίοι και ανεύθυνοι.
Με εκτίμηση,
Τέρπανδρος Βασίλειος Πατσελής
Κάτοικος Επάνω Σκάλας