Κοινωνία

17/02/2022 - 12:27

23 Φλεβάρη ραντεβού στη Μυτιλήνη - Χωρίς σημαίες, χωρίς κόμματα, για το νησί μας.

Κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα Λέσβου

Ο αγώνας να απεμπλακεί η Λέσβος από το μεταναστευτικό και να μην μετατραπεί σε χώρο διαλογής μεταναστών για τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης είναι σε κρίσιμη καμπή. Όλα τα επιχειρήματα των υπερασπιστών των υπερδομών έχουν καταρρεύσει και οι μεθοδεύσεις τους είναι πλέον εμφανείς στους Λέσβιους. Το τελευταίο αλλά και πιο κρίσιμο διακύβευμα στον αγώνα είναι η ύπαρξη η μη συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή των μόνιμων υπερδομών. Είναι κρίσιμο αυτό γιατί η συναίνεση έχει τεθεί ως όρος από την ΕΕ. Οι Λέσβιοι γνωρίζουμε καλά ότι συναίνεση δεν υφίσταται.

Ο κ. Μηταράκης όμως κουκουλώνει μέχρι τώρα αυτή την αλήθεια. Ο μόνος τρόπος να πάψει να κρύβεται η βούληση του Λεσβιακού λαού είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 23 Φλεβάρη (12:00 το μεσημέρι) 

Αυτό θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έκαναν για να μας ρωτήσουν τι θέλουμε.

Δεν θα είναι μια ακόμα κινητοποίηση. Θα είναι η κινητοποίηση. Η μαζικότητα της θα στείλει το μήνυμα στην Αθήνα και τις Βρυξέλες. Δεν θα είναι μια χαμένη μέρα σε ανούσια διαδήλωση. Θα είναι η ετυμηγορία των Λεσβίων ότι δεν δέχονται ούτε τη Βαστρια ούτε τον Καρά τεπε. Ότι δεν δέχονται καμιά υπερδομή.

Καλούμε όλους τους φορείς της Λέσβου να αφουγκραστούν την επιθυμία της κοινής γνώμης στο νησί μας και να διαμορφώσουν αρραγές μέτωπο συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στις 23 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα εκφράζουμε την λύπη μας για την απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης να μην κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα εκείνη την ημέρα, σε αντίθεση με την βούληση της πλειοψηφίας των εμπόρων της πόλης, οι οποίοι είναι υπέρ της κινητοποίησης. Δυστυχώς η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ,  αντί να εκπροσωπεί τους εμπόρους που πλήττονται όλα αυτά τα χρόνια και από το μεταναστευτικό, ακολουθεί  κομματικές γραμμές.

Τα κόμματα ενδιαφέρονται για την εξουσία. Εμείς όμως πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας. Καλούμε τα εμπόρους της πόλης μας να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση  και να συμμετάσχουν κανονικά στην κινητοποίηση. Εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι αυτή τους η κίνηση θα εκτιμηθεί, θα χειροκροτηθεί  και θα επιβραβευθεί από τους Λέσβιους.

Στις 23 Φλεβάρη όλοι οι Λέσβιοι θα δώσουμε ραντεβού στην Μυτιλήνη. Χωρίς σημαίες, χωρίς κόμματα. Για το νησί μας.

Μοιράσου το άρθρο!