Κοινωνία

25/03/2021 - 15:54

25η Μαρτίου στη Μυτιλήνη: Σημαία 200τ.μ. - μηχανοκίνητη παρέλαση - κατάθεση στεφάνων.

Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Π. Κουφέλου

Κάτω από τα "διακριτικά βλέμματα" της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τελικά στο κέντρο της Μυτιλήνης μια μηχανοκίνητη "παρέλαση" από πολίτες που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εορτάσουν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και να εκφράσουν το εθνικό τους φρόνημα. 

Το σχετικό κάλεσμα - όπως αναφέρει το lesvospost.com - είχε γίνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το γεγονός ότι - λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού -δεν πραγματοποιήθηκαν οι κλασικές μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Νωρίτερα πλήθος πολιτών ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο πραγματοποίησε έπαρση σημαίας μεγέθους 200 τμ στο φανάρι Μυτιλήνης, τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση του 1821.

O  Αντιπεριφερειάρχης  Πανάγος Κουφέλος

δ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που διοργανώθηκαν στη Μυτιλήνη, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος.
Αναλυτικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης παρευρέθη στις 8:00 το πρωί στην Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου και ακολούθως στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης. Στη συνέχεια μετέβη στο Άγαλμα της Ελευθερίας όπου τελέστηκε  Επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι μαζί με τις παριστάμενες Τοπικές Αρχές.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«25η Μαρτίου 2021. Μια εμβληματική ημέρα. Ο Ελληνικός ουρανός γέμισε με πολεμικά αεροσκάφη από όλες τις χώρες, το ίδιο και τα λιμάνια μας με πλοία απο όλο το κόσμο. Τιμάμε σήμερα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μεγαλοπρέπεια αλλά προσαρμοσμένοι στους δύσκολους καιρούς. Το τρέχον έτος με τη σημαδιακή ημερομηνία 2021 δεν είναι μόνο η αιτία για μια χρονιά ελπίδας με την έλευση των εμβολίων και την αρχή του τέλους της πανδημίας του 2021. Είναι μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους. Σεβόμενοι την ιστορία μας, οραματιζόμενοι το μέλλον μας με τρόπο μετρημένο και απόλυτη συναίσθηση της συγκυρίας συνεχίζουμε με τις Ίδιες Αρετές και τις Ίδιες Αξίες, όπως το 1821. Δυνατοί κρίκοι της ζωής στο αφήγημα της ιστορίας.
Είναι μακρύς ο κατάλογος και των νησιωτών ηρώων αγωνιστών και τους τιμούμε σήμερα.
Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων.»

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης 

δε
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσακύρης, παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη Μυτιλήνης. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα της Ελευθερίας και κατατέθηκαν στεφάνια

Μοιράσου το άρθρο!