Κοινωνία

22/12/2014 - 11:06

650 κιλά τρόφιμα ... απεριόριστη προσφορά αγάπης από την προσκοπική κίνηση Λέσβου

Π

ερισσότερο από 650 κιλά τρόφιμα (300 κιλά ζυμαρικά, 100 κιλά γάλα εβαπορέ, 100 κιλά αλεύρι, 65 κιλά ζάχαρη, 40 κιλά ρύζι, 30 κιλά όσπρια, αλλά και τοματοπολτούς, φρυγανιές, μπισκότα και γαλακτοκομικά προϊόντα) όλα για τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου συγκέντρωσαν το περασμένο Σαββάτο 20 Δεκεμβρίου τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές κι οι βαθμοφόροι του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης

Η τοπική κοινωνία από την άλλη μεριά, εμπιστευόμενη την τοπική προσκοπική Κίνηση αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας την αξία και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρίθηκε στο αίτημα των παιδιών για πράξεις αλληλεγγύης και προσέφερε για άλλη μια φορά μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Κάνοντας πράξη την προσκοπική τους υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» δεκάδες παιδιών κάθε ηλικίας στάθηκαν επί πέντε ώρες, από τις 10,30 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 3,30 το απόγευμα, έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «Βερόπουλος» στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ενημέρωναν τους πολίτες για τις ανάγκες συνανθρώπων μας και δεχόταν τρόφιμα τα οποία μετέφεραν στην έδρα του Συστήματος στο Μακρύ Γιαλό.

Τα οποία και παραδόθηκαν στον εκπρόσωπο των Συσσιτίων της Μητρόπολης π. Νικόλαο για την κάλυψη των αναγκών όσων δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

 

Μοιράσου το άρθρο!