Κοινωνία

06/11/2012 - 23:22

Απαράδεκτη η Εθνική Τράπεζα: σχεδιάζει την απόσυρση του ΑΤΜ από την Ερεσό!

Απαράδεκτη η Εθνική Τράπεζα: απέσυρε το ΑΤΜ από την Ερεσό!

Παρέμβαση προς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Τ.Ε.) έκανε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης κ. Α. Κουμαράς, ώστε η Τράπεζα να αναιρέσει την απόφασή της για απόσυρση του ΑΤΜ (για λόγους μη κάλυψης του κόστους λειτουργίας) που είναι εγκατεστημένο στην Ερεσό, στην Ταμειακή Υπηρεσία του πρώην Δήμου Ερεσού.
Στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

1)    Το εν λόγω ΑΤΜ εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων της Ερεσού και των κοντινών χωριών (πελατών και μη της Ε.Τ.Ε.), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και συνταξιούχοι και υπάλληλοι που έχουν το συνταξιοδοτικό ή μισθοδοτικό λογαριασμό τους, στην Ε.Τ.Ε., αλλά κι ένα σημαντικό αριθμό τουριστών.
2)    Η περιοχή και τα χωριά που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ΑΤΜ (Ερεσός, Άντισσα, Μεσότοπος, Σίγρι, Βατούσα, Χίδηρα & Πτερούντα) είναι τα πλέον απομακρυσμένα της Λέσβου και μετά τη δημιουργία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τις συγχωνεύσεις των διαφόρων υπηρεσιών (Ειρηνοδικείο, κ.τ.λ.), η απόσυρση του ΑΤΜ έρχεται να προσθέσει μία επιπλέον ταλαιπωρία στους ήδη ταλαιπωρούμενους κατοίκους τους.
3)    Το συγκεκριμένο ΑΤΜ είναι εγκατεστημένο σε Δημοτικό ακίνητο και η δαπάνη για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει για τη λειτουργία του καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Δ. Λέσβου.
4)    Η χρήση του ΑΤΜ αποφέρει αντιστοίχως τα ανάλογα οφέλη στην Τράπεζα.
Επομένως, η απόσυρση του ΑΤΜ από την Ερεσό μόνο προβλήματα και ταλαιπωρία θα δημιουργήσει στους κατοίκους της περιοχής.
 

Μοιράσου το άρθρο!