Κοινωνία

27/05/2021 - 17:03

Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής... H σκοτεινή μας όψη 

 

Αυτό ήταν το σχέδιο του βάθρου πάνω στο οποίο θα στηνόταν μια μαρμάρινη επιγραφή για τους κτήτορες του πρώτου Δημοτικού Σχολείου της Θερμής .Στις φωτογραφίες, που ακολουθούν βλέπετε, ότι απέμεινε μετά το χθεσινό βανδαλισμό του από γνωστούς «άγνωστους» που κάθε μέρα κάνουν τα μύρια όσα στον αύλειο χώρο του σχολείου μετά την λήξη των μαθημάτων. 

Τα σχέδια του μνημείου ήταν ευγενική προσφορά της αρχιτεκτόνισσας Δέσποινας Καμενή και στη μαρμάρινη επιγραφή σημειώνεται ότι η Θερμή απέκτησε σχολείο το 1868 (με δωρητές τους προπαππούδες του Γ. Γιαννέλλη). 

 Η κλωτσοπατινάδα εναντίον του μνημείου δεν είναι ο μόνος βανδαλισμός που υπέστη το σχολείο. Την περίοδο της μεγάλης εβδομάδας οι γνωστοί «άγνωστοι» ανατίναξαν με …δυναμίτη (!!!) ένα κουβά στην αυλή και είναι θαύμα το πώς δεν σκοτώθηκε κανένας τους. ………………………………………

Τα θραύσματα όμως άφησαν τα σημάδια τους στους τοίχους των γειτονικών σπιτιών και οι ιδιοκτήτες βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας βοήθεια. 

 Ένα άλλο «κατόρθωμα» είναι ότι έκοψαν τα κάγκελα της εξωτερικής περίφραξης και ένα τέταρτο ότι ανατίναξαν με ….δυναμιτάκια τις φωλιές των πουλιών, που φτιάξαμε προ διετίας με το ΚΠΕΝ Καλλονής!!! …………………………………

 Όλα τα παραπάνω μόνο πόνο ψυχής μας προκαλούν. Θα τα διαβιβάσουμε όμως στον εισαγγελέα - όπως έχουμε υποχρέωση(μαζί με ό,τι αποδεικτικά στοιχεία διαθέτουμε). 

Είναι η τελευταία μας ελπίδα να δοθεί κάποια λύση σ’ αυτό το καθεστώς πρωτοφανούς ανομίας και παραβατικότητας που επικρατεί, αφού η μεν αστυνόμευση είναι .... άγνωστη λέξη στην περιοχή , ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας έλεγχος των γνωστών «άγνωστων» από τους γονείς τους.

Μοιράσου το άρθρο!