Κοινωνία

02/03/2012 - 17:23

Δικαίωση οικογένειας Τοπούζη με 300.000 ευρώ;

yle="text-align:justify;">Τη χρηματικής καταβολή αποζημίωσης επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης για την υπόθεση του θανάτου της Σουζάνας Τοπούζη - Κουμαρά. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Κουμαρά, Δημοσθένη Χατζηγιάννη το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» καταδικάστηκε στην καταβολή του ποσού των 300.000 ευρώ εφάπαξ και 400 ευρώ μηνιαίως, για τρία χρόνια στο Μανώλη Κουμαρά σύζυγο της εκλιπούσας. Η απόφαση έχει εκδοθεί και καθαρογράφεται.

Τρία χρόνια, παρά ένα μήνα, συμπληρώνονται πλέον από το θάνατο της 29χρονης Σουζάνας Τοπούζη - Κουμαρά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τον Απρίλιο του 2009 στο Νοσοκομείο ενώ κυοφορούσε το πρώτο παιδί της. Ένα κρυολόγημα που εξελίχθηκε σε πνευμονία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, έγινε η αιτία να χαθεί η 29χρονη εγκυμονούσα Σουζάνα Τοπούζη. Ο σύζυγος και η οικογένειά της κατηγορούν τους γιατρούς για παραλείψεις που, είχαν ως αποτέλεσμα το χαμό της νεαρής γυναίκας μαζί με το αγέννητο παιδί της.
 
 
Ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Είναι μια απόφαση που δικαιώνει απολύτως την οικογένεια στο σκέλος των ευθυνών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και των γιατρών, για τον άδικο χαμό της Σ. Τοπούζη και του κυοφορούμενου εμβρύου της. Είναι μια δικαίωση, λοιπόν στο επίπεδο του ηθικού κομματιού διότι δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω την κοπέλα». Σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε: «θεωρώ ότι υπάρχει μια παραπανήσια υπαιτιότητα των γιατρών στην περίπτωση τη δικιά μας. Οι δικαστές δεν είχαν παρά να σταθούν με την ευαισθησία που έπρεπε στα ίδια τα πραγματικά δεδομένα. Μην ξεχνάμε πως έφυγε μια νεότατη κοπέλα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, καταλαβαίνετε ότι από μόνο αυτό είναι σκηνικό τρόμου».
 
 
Στάση αναμονής τηρείται από την πλευρά του Νοσοκομείου, αφού ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί στη διοίκηση η απόφαση του δικαστηρίου. Ο Διοικητής του «Βοστανείου» Δημήτρης Κατσιφαράκης δήλωσε: «δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι αυτή την ώρα. Μόλις μας κοινοποιηθεί η απόφαση θα το δει η νομική μας υπηρεσία και θα κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται».
 
πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ /Ηλίας Μαραβάς

Μοιράσου το άρθρο!