Κοινωνία

20/11/2012 - 05:46

Έναρξη συνεργασίας 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με ΛΟΙΑΘ.

Έναρξη συνεργασίας  3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με ΛΟΙΑΘ.

Έναρξη συνεργασίας  3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με ΛΟΙΑΘ.

yle="text-align: justify;">
Και επίσημα ξεκίνησε το περασμένο Σαββάτο στις 11 το πρωί στην Εστία του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό, η συνεργασία του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ) με τους Ναυτοπροσκόπους της Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας από τον Πρόεδρο του ΛΟΙΑΘ Γιάννη Ζερδελλή και τον  Αρχηγό του Συστήματος Τριαντάφυλλο Σβώρο.  
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο ΛΟΙΑΘ θα επιμεληθεί πρακτικών και  θεωρητικών  μαθημάτων  με στόχο οι ναυτοπρόσκοποι να αποκτήσουν βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας και να εξοικειωθούν στη χρήση σκαφών τύπου optimist και laser. Επιπρόσθετα μέσω της συνεργασίας αυτής ο ΛΟΙΑΘ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις των προσκόπων για τις ανάγκες του Παιδικού Τμήματος. Τέλος από κοινού θα διοργανωθούν δράσεις και εκδηλώσεις.


Ο Πρόεδρος του ΛΟΙΑΘ Γιάννης Ζερδελλής δήλωσε: «Ο Όμιλός μας στο πλαίσιο της προώθησης του ναυταθλητισμού στη Λέσβου με μεγάλη χαρά σήμερα εγκαινίασε τη συνεργασία με τους Ναυτοπρόσκοπους της Μυτιλήνης. Στόχος μας είναι οι μικροί πρόσκοποι να γνωρίσουν τα μυστικά αλλά και τις συγκινήσεις του ναυταθλητισμού και να έρθουν με ασφάλεια σε επαφή με τη ναυτική τέχνη στην οποία η χώρα μας έχει μακραίωνη παράδοση».  

 



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στον Ασώματο οι εργασίες της 13ης Αρχικής Σχολής προσκοπικής Τεχνικής. Επτά νέοι βαθμοφόροι από τα Προσκοπικά Συστήματα της Λέσβου και δυο από τη Χίο εκπαιδεύτηκαν σε θέματα διαβίωσης στην ύπαιθρο ώστε με ασφάλεια να μπορούν στο εξής να συνοδεύουν παιδιά μέλη των προσκοπικών τμημάτων στις δράσεις τους. (φώτο 2)

Μοιράσου το άρθρο!