Κοινωνία

20/05/2020 - 17:34

Εορτάστηκε στο Πλωμάρι η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου (φωτο)

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνά η ανθρωπότητα αλλά και η χώρα μας και η εκκλησία μας ειδικότερα, εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου την Ανακομιδή των Λειψάνων του Πολιούχου μας.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας τελέστηκε ο Εσπερινός ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής μετ' αρτοκλασίας ενώ παρετέθησαν για προσκύνηση τα φυλασσόμενα στο Σκευοφυλάκιο του Ναού Ιερά Λείψανα διαφόρων Αγίων.

Η συγκίνηση περίσσευε σε όλους καθώς με θαυμαστό τρόπο συνέπεσε η εορτή με το άνοιγμα των Εκκλησιών μετά από δύο μήνες και έτσι έγινε εφικτό μαζί να εορταστεί ο Πολιούχος του Πλωμαρίου

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους Ιερείς της ενορίας Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πλωμαρίου καθώς και των χωριών Μεγαλοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Πλαγιάς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Επίσης  τους Ιεροψάλτες του Ναού μας αλλά και μερικά απ' τα μέλη της χορωδίας της ενορίας καθώς και επισκέπτες Ιεροψάλτες που με σωστό ύφος απέδωσαν τους Ύμνους της εορτής του Αγίου. Τέλος ευχαριστεί  τον Νεωκόρο για τον ευπρεπισμό του Ναού αλλά και για τον εξαιρετικό στολισμό της εικόνος του Αγίου, τις Πολιτικές Αρχές που τίμησαν με την παρουσία τους, το lesvospost.com και τον διαχειριστή κ. Στεφάνου για την ζωντανή αναμετάδοση αλλά και όλους τους προσκυνητές ενορίτες που τίμησαν με την παρουσία σας την εορτή.

Ο Άγιος Βοηθός και Προστάτης σε όλους!!! Και του χρόνου Χριστός Ανέστη!!!!

Μοιράσου το άρθρο!