Κοινωνία

06/09/2013 - 04:30

Ερεσός: Και πάλι οι βρύσες αντί για νερό βγάζουν κάποιο έγχρωμο υγρό!

>Στέλιος Γ. Δουγαλέρης

Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού

Έργο ΔΗΜΙΟΥ Λέσβου:

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΣΟ!

Και πάλι το νερό δεν πίνεται! Και πάλι οι βρύσες μας αντί για νερό βγάζουν κάποιο έγχρωμο υγρό!

Που; Μα βέβαια στην εξωτική Ερεσό! Στην Ερεσό που ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού!

Κι αυτό αποτελεί οπωσδήποτε μια μεγάλη προσφορά κι επιτυχία του μοναδικού, ανεπανάληπτου, απερίγραπτου Δ. Λέσβου και των πάσης φύσεως (αν)αρμοδίων του, που συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα!

Μετά από 47 ημέρες βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο. Θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία, μια φάρσα. Αλλά δεν είναι, διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Πριν αρχίσουν ξανά τα γνωστά παραμύθια τους οι πολιτικοί «αστέρες» της Λέσβου, δηλαδή ότι φταίει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και ο Νόμος, ότι φταίει η κακή οικονομική κατάσταση του Δ. Λέσβου, ότι φταίνε οι Δημοτικές Αρχές των καταργηθέντων Δήμων Ερεσού – Αντίσσης και Ερεσού (παλιότερα) κ.ά. φτηνιάρικα, θα πρέπει επιτέλους να κλείσουν το συρτάρι με τις δικαιολογίες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αν δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους και να μας αφήσουν ήσυχους! Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους για να πιούμε βρώμικο νερό.

Ξέρουν πόσες χιλιάδες Ευρώ εισπράττει ο Δήμος ΤΟΥΣ κάθε χρόνο για την ύδρευση από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Ερεσού κι αρνείται ακόμα (μετά από 32 μήνες) και την ελάχιστη παροχή του να υπάρχει ένας υδραυλικός που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης της;

Όταν ο Χατζατζάρης μπήκε στο σεράι πίστεψε ότι έχει γεννηθεί βεζιροπούλα. Η ίδια ακριβώς συμπεριφορά που παρουσιάζουν κι οι πολιτικές «αντουανέτες» που ορίζουν την κακή μοίρα της Λέσβου, αρνούμενοι με κάθε τρόπο επί 47 ημέρες να κάνουν έστω κι ένα δειγματοληπτικό έλεγχο για την ποιότητα του νερού, παρά τις εκκλήσεις μας. Σήμερα, καταλάβαμε το λόγος της άρνησής τους: το ζητούμενο είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού.

Και σίγουρα αύριο θα αμολήσουν ξανά τα κουτσούνια τους με ένα ποτήρι νερό στο χέρι να φωνάζουν στις πλατείες «Έχουμε το καλύτερο νερό! Εγώ πίνω νερό από την βρύση»! Πολιτικάντικες φαιδρότητες από απολιθώματα της εποχής των Μαυρογιαλούρων. Μόνο που ο κακομοίρης ο Μαυρογιαλούρος είχε φιλότιμο

Μοιράσου το άρθρο!