Κοινωνία

04/01/2023 - 08:48

Εξοργισμένοι οι επαγγελματίες των Βατερών με το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς του Ιουλίου εκκενώθηκε δυο φορές η Βρίσα και μια φορά ο Σταυρός. Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους φιλοξενήθηκαν και σιτίστηκαν σε διάφορες τουριστικές μονάδες του νησιού και ιδιαίτερα σ’ αυτές των Βατερών.

Η υπόσχεση τότε του Δήμου ήταν ότι θα γίνονταν η πληρωμή στις μονάδες αυτές άμεσα. Το “άμεσα” ξεχάστηκε όταν μαζί με την πυρκαγιά έσβησε και … η φωτιά από τον …. τους! Καινούρια υπόσχεση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και στη συνέχεια δόθηκε ως προθεσμία το τέλος Νοεμβρίου. Μπήκαμε στο 2023 και οι άνθρωποι δεν πήραν ούτε ευρώ. Μάλιστα ό αρμόδιος για την περίπτωση αυτή του Δήμου τους ζήτησε να κάνουν υπομονή διότι όπως είπε δεν κατάφεραν να βάλουν τα χρήματα αυτά στον προϋπολογισμό του 2022 και θα τα βάλουν σ’ αυτά του 2023!!! Δηλαδή ζήσε γάιδαρε να φας τριφύλλι …σε 3-4 μήνες!

Μας καρόιδεψαν, μας είπε αγανακτισμένος και εξοργισμένος ο Παναγιώτης Κουνδουνής, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Ειρήνη”. Φιλοξένησα και πρόσφερα φαγητό σε πολίτες και πυροσβέστες, όπως μου ζήτησαν με την υπόσχεση της άμεσης πληρωμής. Πλήρωσα το προσωπικό του ξενοδοχείου γι αυτές τις υπηρεσίες, έκοψα τιμολόγιο 33.000€ και πλήρωσα τον ΦΠΑ και αυτοί (ο Δήμος) δεν μας έδωσαν σημασία. Έκαναν τη δουλειά τους και μας άφησαν τα κορόιδα να οδηγούμαστε στην καταστροφή. Δεν μας φτάνει η ζημιά που πάθαμε από τις ακυρώσεις των κρατήσεων εξαιτίας της πυρκαγιάς αλλά ήρθε και ο Δήμος να μας δώσει τη χαριστική βολή. Και όλα αυτά ενώ ο Δήμος έχει εισπράξει από την πολιτεία τα χρήματα γι αυτές τις πληρωμές!

Στο ίδιο μήκος κύματος και με την ίδια αγανάκτηση και ο λόγος του Στρατή Προκοπίου, ιδιοκτήτη των ενοικιαζομένων δωματίων και της ταβέρνας γνωστής απλοϊκά ως “του Προκόπα”

Η αδιαφορία του Δήμου προς την περιοχή μας και τους ανθρώπους της βρήκε μια ακόμα αφορμή να εκδηλωθεί σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Και δυο σημειώσεις της σελίδας μας:

  1. Προς τους επαγγελματίες της περιοχής μας: Μήπως έφτασε η ώρα να συνεργαστείτε και να ομονοήσετε σε ένα συλλογικό όργανο για το καλό της περιοχής μας αλλά και για το δικό σας; Να αποκτήσετε φωνή και δύναμη και επιρροή;
  2. Προν Δήμαρχο κ. Βέρρο: Κρίμα Δήμαρχε, καταφέρατε να διαψεύσετε τις ελπίδες που είχαμε εναποθέσει στο πρόσωπό σας με την εκλογή σας. Αποδειχτήκατε για το χωριό μας χειρότερος κι απ’ τους προηγούμενους Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς Δημάρχους. Κρίμα!

 

πηγη: 

Από την ιστοσελίδα της Βρίσας Κάτω από τον Πλάτανο…

Μοιράσου το άρθρο!