Κοινωνία

18/08/2021 - 13:45

Γιατί η Αστυνομία στην Μυτιλήνη δεν επιβάλει το πρόστιμο σ' αυτόν που κλώτσησε τον σκύλο;

Επί δύο χρόνια η Ελληνική Αστυνομία στην Μυτιλήνη δεν επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα που κλώτσησε αναίτια έναν αδέσποτο σκυλάκο – Αναφορά της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Τον Μάιο 2019 ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αποφάσισε να κλωτσήσει αναίτια έναν αδέσποτο σκυλάκο στην προκυμαία της Μυτιλήνης

Το γεγονός καταγράφηκε από την κάμερα του καταστήματος και την επόμενη μέρα πέντε αυτόπτες μάρτυρες έκαναν καταγγελία - ενώ και ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε την πράξη του .

------------

( Δείτε εδώ το περιστατικό με το βίντεο από το αρχείο του Lesvosnews.net)

Διαβάστε από το αρχείο του Lesvosnews.net 

Στέλιος Αλεξανδρής " Ελεύθεροι Πολίτες" : Εγώ κλώτσησα τον σκύλο στη Μυτιλήνη

--------------


Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία θα έπρεπε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ να του επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Φαίνεται όμως, ότι για κάποια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Λέσβο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.
Αρχικά, από το Α.Τ. Μυτιλήνης επί 1,5 χρόνο μας ανέφεραν ότι είχαν βεβαιώσει το πρόστιμο. Κάτι τέτοιο όμως ουδέποτε έγινε.
Όταν διαπιστώσαμε ότι αυτό ΔΕΝ ίσχυε και αναφέραμε το τι συνέβαινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, μας απάντησαν ότι πρέπει να προηγηθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο - ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (τις οποίες είχαμε επισημάνει σε έγγραφο μας προς τις αστυνομικές αρχές) ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο.


Εν τέλει μόλις προχτές λάβαμε νέα απάντηση στην οποία αναφέρεται ότι επειδή παρήλθε τρίμηνο από την πράξη δεν μπορεί να επιβληθεί το πρόστιμο από το Α.Τ. και θα πρέπει να περιμένουμε την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση (σε αρκετά χρόνια από την τέλεση)!


Θλιβόμαστε γιατί τα εν λόγω στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Μυτιλήνη - με την κωλυσιεργία, τις παραλείψεις τους και την μη εφαρμογή όσων προβλέπουν οι αστυνομικές οδηγίες, πέραν του ότι μας ενέπαιζαν επί δύο χρόνια, δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους ως όφειλαν. Αναρωτιόμαστε, γιατί σε τρεις άλλες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, που ο δράστης ομολόγησε την τέλεση της πράξης του, ήτοι:


(α) Θανάσιμη Κακοποίηση αλόγου στο Ίππειος Λέσβου, Μάρτιος 2021 


(β) Θανάσιμη Κακοποίηση γατιού στην Μυτιλήνη, Ιούνιος 2021 


(γ) Κακοποίηση κουταβιού στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης, Αύγουστος 2021  επιβλήθηκε αμέσως το πρόστιμο των 30.000 ευρώ και στον συγκεκριμένο και καθ’ ομολογία δράστη, δεν εφαρμόστηκε το ίδιο;


Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προώθησε σήμερα όλο το σχετικό υλικό στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας την παρέμβασή του.
Ελπίζουμε ότι το θέμα θα διερευνηθεί από τους αρμοδίους, ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, διότι ότι ο σεβασμός των νόμων περί προστασίας των ζώων δεν είναι υποχρέωση μόνο των πολιτών, αλλά πρωτίστως και κυρίως των ίδιων των αστυνομικών οργάνων.

Μοιράσου το άρθρο!