Κοινωνία

05/12/2022 - 16:00

Γυναικοκτονία Ερατούς στη Μυτιλήνη:Αναβολή Εφετείου για το Σεπτέμβριο – Ένταση στο δικαστήριο

Τι δήλωσε η μητέρα της στην ΕΡΤ

Ένταση ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου να αναβάλει για τις 18 Σεπτεμβρίου την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο δολοφόνος της Ερατούς για την άρση των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ισχυριζόμενος ότι τέλεσε το αδίκημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Η απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση της μητέρας και των συγγενών της Ερατούς που ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση την προσεχή Τετάρτη.

Η μητέρα της Ερατούς Ελένη Κρεμαστιώτη, ανέβηκε στα κάγκελα της πόρτας του Δικαστηρίου προκειμένου να αποδοκιμάσει κατά την έξοδό του τον κατηγορούμενο.

 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η μητέρα: “Είναι τρομερό το ότι ερχόμαστε και ξανά ερχόμαστε, ότι ζούμε και ξανά ζούμε τη δολοφονία του παιδιού μου με μηδέν αποτέλεσμα… Αυτό είναι το κράτος μας… Δεν μας υπολογίζουν, ερχόμαστε από τόσα χιλιόμετρα μακριά, είχε η κυρία εφέτης η πρόεδρος των εφετών, υποχρεώσεις, εμείς δεν έχουμε υποχρεώσεις; Δεν έχουμε;… Γιατί μας υποβάλλουν σ’ αυτό το μαρτύριο κάθε φορά;… Γιατί τέτοιους εμπαιγμούς; Δεν κάναμε εμείς το φόνο. Ο φονιάς τον έκανε και εν αντιθέσει έχει όλα τα προνόμια έχει όλα τα προνόμια ένας δολοφόνος…”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένεια της Ερατούς: “Δυστυχώς σήμερα η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου, πάλι με αίτημα από την πλευρά της υπεράσπισης ότι υπάρχει κόλλημα στο πρόσωπο του συνηγόρου του κατηγορουμένου… Εμείς ζητήσαμε να διακοπεί η δίκη για την Τετάρτη. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνθεσης του δικαστηρίου για την Τετάρτη, ούτε για κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας και έτσι έγινε δεκτό το αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου και έτσι δυστυχώς η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου”.

Τον κατηγορούμενο αποδοκίμασαν έντονα κατά την αποχώρησή του μέλη συλλογικοτήτων.

 

Δήμητρα Λαχουρή

Μοιράσου το άρθρο!