Κοινωνία

30/04/2023 - 09:42

Χωρίς ρεύμα για 300 ευρώ - Η απάντηση στην πλατεία Σαπφούς

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου, καταδικάζει την απαράδεκτη διακοπή ρεύματος σε σπίτι εργαζομένων, μελών του Σωματείου μας για χρέος μόλις 300 ευρώ. 

Το μπαράζ διακοπών στο οποίο έχουν επιδοθεί οι εταιρίες ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, έρχεται ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της ενέργειας και της περιβόητης «πράσινης» μετάβασης, που τελικά εκτοξεύουν τους λογαριασμούς σε βάρος των εργατικών-λαϊκών νοικοκυριών. Σε συνδυασμό με όλες τις πολιτικές που κρατάνε τους μισθούς μας καθηλωμένους και με την ακρίβεια που μας κάνει να ξεμένουμε από χρήματα στα μισά του μήνα, φορτώνουν στην πλάτη μας και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και μας βυθίζουν στο σκοτάδι επειδή δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, ότι τα μονοπώλια της ενέργειας για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, δεν υπολογίζουν τις ανάγκες του λαού.  Αποδεικνύεται επίσης η ταχύτητα που έχει το κράτος για να μας κόβει το ρεύμα, την ώρα που είναι «αργό» σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της ζωής μας, αφήνοντας τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας υποστελεχωμένα, τις μεταφορές σε άθλια κατάσταση. 

Οι εργαζόμενοι, έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε ένα κράτος εχθρικό απέναντι στις ανάγκες μας. Αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού, με πραγματικές αυξήσεις μισθών, δραστική μείωση στους λογαριασμούς, δουλειά με σύγχρονους όρους, μας καταδικάζουν να ζούμε με τα διάφορα pass και τα καλάθια «καπαμά». Σαν να μην έφταναν αυτά, απελευθερώνουν το ωράριο εργασίας στο εμπόριο επιτρέποντας ακόμη και 24ωρη λειτουργία καταστημάτων και δουλεία ακόμα περισσότερες Κυριακές το χρόνο.

Αδιαφορούν για τις ζωές μας! Ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη των λίγων! Γι΄ αυτό δεν κάνουν τίποτα, για να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους μας εν’ ώρα εργασίας εξαιτίας της εξάντλησης.  Γι’ αυτό μας κόβουν το ρεύμα, γι’ αυτό μας παίρνουν τα σπίτια!

Τους απαντάμε: Στα τσακίδια τα κέρδη τους! Οι εργαζόμενοι, μπορούμε με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε αυτά που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε καλύτερα, να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν!

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να γίνουν μέλη του ώστε να αντιπαλέψουμε συλλογικά την επίθεση που δεχόμαστε και να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

 

Δίνουμε την απάντηση μας στους δρόμους του αγώνα! Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 01/05 στις 11:00 στην πλατεία Σαπφούς, για να τιμήσουμε αγωνιστικά την  Εργατική Πρωτομαγιά!

Μοιράσου το άρθρο!