Κοινωνία

03/05/2020 - 21:26

Αιμοδοσία στην Αγιάσο: η σπουδάζουσα νεολαία έκανε τη διαφορά

Η καραντίνα και το κλείσιμο των Πανεπιστημίων έχουν κρατήσει πολλούς φοιτητές στην Αγιάσο. Αρεκτοί απ' αυτούς του φοιτητές έδωσαν το αίμα τους και το δικό τους μήνυμα ελπίδας!

Η ΣΟΥΔΑΖΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

 

Έγινε σήμερα Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, στο Γυμνάσιο Αγιάσου η 14η τακτική Εθελοντική μας Αιμοδοσία με σημαντική επιτυχία. Προσήλθαν 71 εθελοντές, απ’ τους οποίους αιμοδότησαν τελικά οι εξήντα τέσσερις (64). Επίδοση που συνιστά την 4η καλύτερη συγκομιδή μονάδων αίματος στις μέχρι τώρα 14 Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώσαμε.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική και άξια επιβράβευσης ήταν η δυναμική παρουσία της σπουδάζουσας νεολαίας, που βρέθηκε εκτάκτως αυτή την περίοδο κοντά μας εξαιτίας της διακοπής της φοίτησής της λόγω κορονοϊού. Αιμοδότησαν 18 φοιτητές, εκ των οποίων οι 15 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ !!! (Ρεκόρ συμμετοχής νέων αιμοδοτών σε Εθελοντική Αιμοδοσία μας) Ουδέν κακόν αμιγές καλού, λοιπόν! Τους καλωσορίζουμε στην Ομάδα μας και τους ευχόμαστε το σημερινό βάπτισμα πυρός να γίνει εφαλτήριο για πολλές ακόμα μελλοντικές εθελοντικές αιμοδοσίες.  

Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς Γεωργία Παναγιώτου, Εύα-Βαρβάρα Χιωτίνη, τους νοσηλευτές του Σταθμού Αιμοδοσίας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γεώργιο Κατσούπη, Φωτεινή Κυριακού και Ελένη Κιαβουρίδου, καθώς και τον οδηγό Ιωάννη Καλπάκα, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της Αιμοδοσίας. Επίσης τον Τεχνολόγο Ιατρικών Εργαστηρίων Λευτέρη Κολοκούρα και τη Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή για το σχεδιασμό των διαφημιστικών αφισών.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις Διευθύνεις του Γυμνασίου και Λυκείου Αγιάσου και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Μυτιλήνης που στήριξαν την κοινωνική μας πρωτοβουλία, καθώς και τους χορηγούς «Συστεγασμένα Φαρμακεία Αντιγόνης Μπαρούτη – Ελευθερίου Μπαρούτη Ο.Ε», Διαμάντω Ρουγκέλλη και Visit Agiasos.

Οι εθελοντές, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν σήμερα, θα το κάνουν στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης το επόμενο διάστημα με τη βοήθεια της Ομάδας μας.

Μοιράσου το άρθρο!