Κοινωνία

06/01/2022 - 07:58

Η Χίος δείχνει το δρόμο και για τη Λέσβο -Πρώτη νίκη για τους αντιτιθέμενους στη νέα δομή προσφύγων στο Θόλο

Η κινητοποίηση του κόσμου στο λιμάνι των Μεστών, όπου τα ξημερώματα των Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου 2022, επιχείρησε η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου κλειστού κέντρου προσφύγων και μεταναστών, που σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή Παχύ του Θόλους, να αποβιβάσει μηχανήματα, απέτρεψε τον σχεδιασμό αυτό.

Έτσι το πλοίο "Πελαγίτης" αποβίβασε φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, αλλά όχι τα μηχανήματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που ξαναμπήκαν στο πλοίο, το οποίο όμως συνεχίζει την πορεία του για το κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και κατοίκων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αφήνοντας μία μικρή ομάδα περιφρούρησης στο λιμένα Μεστών, αναχώρησαν για την πόλη της Χίου, σημειώνοντας την πρώτη τους νίκη στον αγώνα που ξεκίνησε μαζί με τη νέα χρονιά.

"Αγώνα εναντίον αδελφού", τον χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, αφού πολλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος στο νησί έχουν ταχθεί με τους κατοίκους που αντιδρούν στη νέα δομή.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο λιμένα Μεστών, υπήρχε αστυνομική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, καθώς και τα στελέχη του τοπικού λιμενικού σταθμού.

πηγη: https://www.alithia.gr/

---

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου

ψ

Αδέρφια Χιώτες. Είμαστε μαζί σας. Μαζί θα πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια των νησιών μας. Ο αγώνας μας αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Είναι αγώνας δίκαιος. Οι ακρίτες της εσχατιάς του Αιγαίου έχουμε μάθει να πολεμάμε για το δίκιο μας. Οι Λέσβιοι είμαστε στο πλευρό σας αλλά και σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Ενωμένοι θα κερδίσουμε.

Μοιράσου το άρθρο!