Κοινωνία

06/02/2013 - 08:06

Ινδός οικονομολόγος μας βρήκε λύση:«Αδειάστε Ρόδο, Κέρκυρα και Λέσβο και πουλήστε τα για να ξεχρεώσετε»

Ινδός οικονομολόγος μας βρήκε λύση:«Αδειάστε Ρόδο, Κέρκυρα και Λέσβο και πουλήστε τα για να ξεχρεώσετε»

Την πώληση μεγάλων νησιών, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Λέσβος προτείνει ινδός σύμβουλος διαχείρισης με έδρα τη Βομβάη, για να βγει η Ελλάδα από την βαθιά κρίση. Ο κ. Prashant Agrawal επιχειρηματολογεί λέγοντας, ότι η πώληση γης μεταξύ κρατών είναι πολύ παλιά ιστορία και θυμίζει την αγορά της Αλάσκας  από τις ΗΠΑ, όταν η Ρωσία τότε προσπαθούσε να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.  

Στη συνέχεια περνά στο ψητό. Όπως γράφει στο qz.com, ο Ινδός που θεωρείται και από τους γνωστούς στο αντικείμενο του, τα τότε προβλήματα της Ρωσίας ωχριούν σε σύγκριση με αυτά της Ελλάδας σήμερα. Κοστολογεί τη Ρόδο σε 50 δις δολάρια και μαζί με τις αποζημιώσεις στους κατοίκους για να φύγουν 200 δις δολάρια.

Την προτείνει ως μενού για τα κράτη του Κόλπου που με το αεροπλάνο είναι μόλις μια ώρα μακριά. Και αν για τους Έλληνες η πώληση ενός νησιού είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας, για τον Ινδό οικονομολόγο το θέμα είναι ότι η χώρα χρεοκόπησε και αφού όσα δανείστηκε δεν πρόκειται να τα ξεχρεώσει σε αυτή τη γενιά, τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα.   Άλλωστε, υπενθυμίζει, πριν δυο χρόνια όταν οι Γερμανοί είχαν θέσει το ζήτημα πώλησης ελληνικών νησιών, οι Έλληνες προχώρησαν σε εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα και τώρα έχουν 26% ανεργία.   Για την Ελλάδα λέει ο Agrawal, είναι ο ο μόνος τρόπος για να ξεχρεώσει και άλλη λύση δεν υπάρχει, ακόμη κι αν αυτό λέγεται ξεπούλημα.

Μοιράσου το άρθρο!