Κοινωνία

03/07/2013 - 14:34

Κάτοικοι Πλαγιάς: Θέλουμε πίσω τον π. Κύριλλο ! (Ο Μητροπολίτης ακούει;;;)

trong>Πάτερ-Κύριλλος :Ο Λειτουργός της Αγάπης
Αγάπη, Δικαιοσύνη, Μετάνοια, Προσευχή, Εξομολόγηση, Συγχώρεση, είναι μερικές απ'τις λέξεις που όταν τις ακούς το μυαλό σου πάει κατευθείαν στην εκκλησία και στην θρησκεία μας. Έτσι και <<εμείς>> οι κάτοικοι  της Πλαγιάς, έχουμε συνδέσει οτιδήποτε έχει σχέση με την Εκκλησία-γάμο, βάπτιση, κατηχητικό, Κυριακάτικη Λειτουργία, εορτασμό Αγίων κ.α- με τον πάτερ-Κύριλλο, τον παπά του χωριού μας εδώ και 17 χρόνια..
       Θα μπορούσε δικαιολογημένα κάποιος να αναρωτηθεί και να πει : καλά για τον παππά πηγαίνετε στην εκκλησία? Θα έχει δίκιο ο άνθρωπος να απορεί, γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος αυτός δεν θα έχει γνωρίσει τον πάτερ-Κύριλλο, δεν θα έχει ακούσει ποτέ το κήρυγμα του, δεν θα έχει <<δει>> με τι ζήλο και με τι αγάπη κηρύττει τον λόγο του Θεού, δεν θα ξέρει για το κοινωνικό του έργο, δεν θα έχει <<δει>> την αγάπη των παιδιών, των νέων απέναντι στο πρόσωπο του..Πολύ απλά δεν θα ξέρει τι σημαίνει παππάς..
         <<Εμείς>> όμως, οι Πλαγιώτες , σ' αυτό είμαστε τυχεροί και ζηλευτοί. Ξεχωρίζει η Πλαγιά -δια μέσου του π.Κυρίλλο-γίνεται το κέντρο προσέλευσης πιστών για να προσκυνήσουν στην εκκλησία μας, να ακούσουν τη Θεία Λειτουργία, να τελέσουν κάποιο μυστήριο- είτε γάμος είτε βάπτιση, στις αγρυπνίες; κ.α .
        Ίσως αυτός ο παππάς να έχει ένα ιδιαίτερο <<χάρισμα>>, να <<μαζεύει>> τον κόσμο κοντά στην εκκλησία, να γίνεται αγαπητός, ίσως με τις <<πράξεις>>  του οι πιστοί τον νιώθουν κοντά τους.
        Αυτό όμως είναι καλό ή μήπως δυσαρεστεί <<κάποιους>> που ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή πορείας? Ο π.Κύριλλος όμως  είναι εκτός ατής της πορείας, με την μόνη διαφορά ότι είναι χιλιόμετρα μπροστά- έχοντάς στο πλευρό του πλήθος κόσμου- και όλοι αναρωτιούνται : μα τι έχει επιτέλους αυτός ο παππάς? Γιατί τον ακολουθούν?
       Γιατί απλά έχει <<μπει>> στις καρδιές μας, έχει γίνει <<οικογένεια μας>>. Μήπως θα μας τιμωρήσετε γι'αυτό ή θα μας <<απομακρύνετε>> από την Πλαγιά? Αλλά και αυτό να γίνει <<εμείς>> θα φωνάζουμε:
                                   Η ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΓΙΩΤΩΝ.

Μοιράσου το άρθρο!