Κοινωνία

17/08/2023 - 21:46

Λύτρωση για το άλογο που ήταν παστουρωμένο στο Τάρτι για 6 μήνες!

Μεταφέρθηκε σε προσωρινή φιλοξενία το άλογο που περιφερόταν επί 6 μήνες παστουρωμένο στο Τάρτι Λέσβου

Προ ημερών σας ενημερώσαμε για ένα άλογο το οποίο, όπως μας καταγγέλθηκε, περιφερόταν παστουρωμένο στη μέση του δρόμο για ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!

 

Σήμερα το άλογο μεταφέρθηκε σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας, με τρέιλερ που νοίκιασε η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης. Το κόστος ενοικίασης και μεταφοράς είναι 60 ευρώ, οπότε αν μπορείτε να συνεισφέρετε στα έξοδα αυτά κάθε ποσό, οσοδήποτε μικρό είναι ευπρόσδεκτο. Αναζητούμε πλέον υπεύθυνη υιοθεσία για το ζωάκι, το οποίο θα δοθεί τσιπαρισμένο προφανώς όπως προβλέπει ο νόμος. Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη, που έβγαλε τον άλογο από το δρόμο στο Τάρτι, και τον κ. Στρατή, που το φιλοξενεί προσωρινά στο Παππάδο.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι ήταν ικανοί για να κάνουν όσα δεν μπορεί να κάνει μια ολόκληρη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία επί 1+ χρόνο δεν έχει δημιουργήσει ομάδα περισυλλογής και χώρο φύλαξης αδέσποτων ιπποειδών, όπως απαιτεί η Ελληνική Νομοθεσία. Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν.


Δυστυχώς αυτό το περιστατικό δεν θα είναι το τελευταίο. Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε «αδέσποτα» άλογα στους δρόμους μας όσο δεν εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για «ατσιπάριστα» ιπποειδή.

Συνολικά 117 άλογα είναι τσιπαρισμένα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Λέσβο ενώ ΜΟΝΟ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπως πρόσφατα δήλωσε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, ζουν περίπου 400! Πόσο δύσκολο είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να παρευρεθούν στα διάφορες εκδηλώσεις «καλλιστείων», «επιδείξεων» και «παρελάσεων» αλόγων που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σχεδόν σε όλα τα χωριά της Λέσβου και να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι νόμοι; 

 

Μοιράσου το άρθρο!