Κοινωνία

01/05/2011 - 18:32

"Μήπως είμαστε ολίγον ζώα;" - Η φωτογραφία απαντά στο ρητορικό ερώτημα!

H φωτογραφία που σας στέλνω αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα γιατί η Μυτιλήνη είναι βρώμικη πόλη. Η φωτογραφία είναι από την περιοχή Χρυσομαλλούσα της Μυτιλήνης, λίγα μέτρα πάνω από το ΣΔΟΕ.

Πριν 15 περίπου ημέρες κάποιος πολίτης άφησε τα κομμένα κλαδιά δίπλα στο κάδο σκουπιδιών. (Τι κι αν ο Δήμος Λέσβου βγάζει ανακοινώσεις που λένε στους πολίτες να μην βγάζουν κλαδιά στο δρόμο). Πριν 5 ημέρες (υποθέτω κάποιος άλλος πολίτης) σκέφτηκε μια και υπάρχουν κλαδιά δεν βγάζω να πετάξω και το χαλασμένο πλαστικό τραπεζάκι μου; Αυτός που θα μαζέψει τα κλαδιά ας μαζέψει και το τραπεζάκι μου…. Προχθές στο ίδιο σημείο την εμφάνισή της έκανε και μια λεκάνη (κατά το κοινώς λεγόμενων χέστρα). Πιστεύω ότι αυτή προέρχεται από ένα τρίτο πολίτη.

Ας μην κατηγορούμε μόνο τη Δημοτική αρχή. Ένας χώρος που πριν 15 ημέρες ήταν καθαρός ξαφνικά μεταβλήθηκε σε χώρο απόθεσης κλαδιών και μεγάλων αντικειμένων. Ένας κακός πολίτης έκανε την αρχή και αμέσως βρήκε μιμητές. Σε οποιαδήποτε άλλη πόλη ο κακός πολίτης θα είχε εντοπιστεί από τη Δημοτική Αστυνομία και τους σωστούς πολίτες. Στη Μυτιλήνη διαπιστώνω ότι το «κακό» βρίσκει μιμητές.

Μήπως τελικά δεν μας ενδιαφέρει η πόλη μας και νοιαζόμαστε μόνο για το βόλεμά μας; Μήπως τελικά είμαστε ολίγον ζώα; Το ερώτημα είναι ρητορικό και η φωτογραφία το έχει απαντήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη δημοσίευση της φωτο και του κειμένου. Φιλικά , Ένας τακτικός αναγνώστης σας.

-----

(κλικ στη φώτο για μεγέθυνση)

Μοιράσου το άρθρο!