Κοινωνία

24/09/2015 - 07:19

Να έρχονται οι πρόσφυγες με τα πλοία της γραμμής - Πρόταση της «Συνύπαρξης» στον Πρωθυπουργό

Επιτέλους μια πρόταση τολμηρή και ρεαλιστική: Να έρχονται οι πρόσφυγες με τα πλοία της γραμμής. Η «Συνύπαρξη» τολμά και θέτει την πρότασή της απευθείας στον Πρωθυπουργό και στους βουλευτές του Νομού μας. Ας μπει ένα τέλος στους πνιγμούς , ας μπει ένα τέλος στο «μαύρο» χρήμα και στους δουλεμπόρους. Ας μπει και ένα τέλος στην τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στις ακτές του νησιού μας από τα χιλιάδες πλαστικά (σωσίβια, φουσκωτά).

ΠΡΟΣ :        τον κ. Αλέξη Τσίπρα                                                                                      

                    Πρωθυπουργό της Ελλάδας  -ΑΘΗΝΑ-

Κοιν         : Βουλευτές Νομού Λέσβου κ.κ. :  Γιώργο Πάλλη       Χαράλαμπο Αθανασίου      Σταύρο Τάσσο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Πρώτα απ όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας και την ανάληψη των καθηκόντων σας στην προεδρία της Κυβέρνησης.
Τα μέλη της Κίνησης μας έχοντας 17 χρόνια συνεχούς δράσης σε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών, αλλά και στην υπόθεση της περαιτέρω προώθησης της φιλίας μεταξύ ελλήνων και τούρκων πολιτών, στις δύο ακτές του Αιγαίου, ενόψει της αυριανής μετάβασής σας στην Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό της Ε.Ε. έχουν να καταθέσουν τα εξής:
Ασφαλώς και σας είναι γνωστή η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την έξαρση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ιδίως κατά το τελευταίο διάστημα. Ακόμη και στο αποτέλεσμα των προχθεσινών Εκλογών καταγράφηκε νομίζουμε με την πιο μελανή της εκδοχή και σε αξιοπρόσεκτο ποσοστό η τάση διαμαρτυρίας που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες.
Οι πολίτες των νησιών αναμένουν την κατά προτεραιότητα εκδήλωση ενδιαφέροντος της νέας Κυβέρνησης για το όλο ζήτημα, ώστε να επανέλθει η ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και οι κατατρεγμένοι αυτοί συνάνθρωποί μας να τύχουν μιας πιο ανθρώπινης μεταχείρισης για όσο χρόνο απαιτείται να παραμείνουν στα νησιά μας.    
Με την έλευση του χειμώνα υπάρχει διάχυτη αγωνία πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο, αφού από τώρα, που ο καιρός είναι ακόμη καλός, σχεδόν καθημερινά συμβαίνει κι ένα ναυάγιο, με πνιγμούς αθώων ανθρώπων και δυστυχώς ανάμεσα τους πολλά παιδιά.  
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ λοιπόν, που ζητούμε να μεταφέρετε και να υποστηρίξετε προς τους ηγέτες της Ε.Ε. είναι να συναφθεί άμεσα συμφωνία με την Τουρκία, στο περιθώριο  της Συνθήκης του Σένγκεν, ώστε να επιτρέπεται στους  πρόσφυγες είτε να φθάνουν στην Ελλάδα με τα πλοιάρια της γραμμής στα νησιά είτε  με οχήματα στις  συνοριακές πύλες του Έβρου,  για να σταματήσουν επιτέλους οι πνιγμοί και η σε βάρος τους εκμετάλλευση απ τους διακινητές ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται προς τις χώρες επιλογής τους.
Παρακαλούμε θερμά κ. Πρωθυπουργέ, σταθμίζοντας τις συνέπειες, να συμβάλλετε στην  λήψη μέτρων, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και την πάταξη των κυκλωμάτων διακινητών στην Τουρκία, στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη, που συσσωρεύουν καθημερινά κολοσσιαία ποσά «μαύρου χρήματος».    


Με τιμή
Απ το Δ.Σ. της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ
Ο πρόεδρος                       Η γεν. γραμματέας
Στρατής Πόθας                 Στέλλα Καλαϊτζόγλου
 

Μοιράσου το άρθρο!