Κοινωνία

07/12/2012 - 06:36

Νέα από τους Εθελοντές Πλωμαρίου

Νέα από τους Εθελοντές Πλωμαρίου

Οι εθελοντές Πλωμαρίου δίνουν μεγάλη σπουδαιότητα στην γρήγορη& πετυχημένη λειτουργία του συνεταιρισμού γυναικών Πλωμαρίου και γι αυτό τον σκοπό βοηθούν όπου χρειάζεται και είναι εφικτό. Οι πρόσφατες προσπάθειες των εθελοντών πέτυχαν την δωρεά μεταχειρισμένων επίπλων γραφείου από ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ άλλη ναυτιλιακή εταιρεία θα δωρίσει έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή για τις ανάγκες του συνεταιρισμού.

Η δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία θα δωρίσει άλλους τέσσερις υπολογιστές για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής Πλωμαρίου. Όσον αφορά τον συνεταιρισμό γυναικών Πλωμαρίου, κάνουμε έκκληση στους Πλωμαρίτες και όσους αγαπούν το Πλωμάρι, να βοηθήσουν και εκείνοι με όποιο τρόπο μπορούν, ώστε οι γυναίκες να αρχίσουν να παράγουν και να έχουν εισόδημα 20 οικογένειες στο Πλωμάρι με δυνατότητα να αυξηθούν σύντομα, μια και πολλές γυναίκες δικαιολογημένα δεν συμμετείχαν στην ιδρυτική πράξη, λόγω αποτυχίας παρόμοιων προσπαθειών στο παρελθόν.

Υπάρχει άμεση ανάγκη να βρεθεί κατάλληλος μεταχειρισμένος εξοπλισμός (ψυγεία, πάγκοι ίνοξ, μίξερ κλπ). Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και ο εξοπλισμός τους απλά «σκουριάζει» ενώ θα μπορούσε να δοθεί δανεικός έστω και προσωρινά, μέχρι οι γυναίκες του συνεταιρισμού να έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τον δικό τους. Φυσικά οι «έχοντες & κατέχοντες» μπορούν να κάνουν μια έστω και μικρή δωρεά σε μετρητά στον συνεταιρισμό, γιατί εκτός από τον εξοπλισμό και την πληρωμή των ενοικίων, υπάρχει και ένα σημαντικό κόστος για τις απαραίτητες επεμβάσεις στον χώρο εργασίας (πρώην πλυντήριο αυτοκινήτων αμέσως μετά την «Ταβέρνα του Παναγή».

Μοιράσου το άρθρο!