Κοινωνία

04/04/2020 - 20:05

Ο στρατός σας παρέχει πλάκες σαπουνιού για προστασία... Τι συμβαίνει στο στρατόπεδο Πολιχνίτου;

Μετά τα στρατόπεδα Μαυρουδή και Αγ. Παρασκευής φτάνουν καταγγελίες τώρα απ’ όλη τη Λέσβο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τι γίνεται στο στρατόπεδο Πολιχνίτου.

Πιο συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Πολιχνίτου

Στο στρατόπεδο Πολιχνίτου εδρεύει το 264 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (264 Μ/Κ Τ.Ε.). Εκεί αυτήν την περίοδο γίνεται το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ). Τι σημαίνει αυτό; Ότι στους στρατιώτες που υπηρετούν εκεί προστίθενται κι όσοι νεοσύλλεκτοι έρχονται για την εκπαίδευσή τους. Σ’ αυτούς έχουν ήδη προστεθεί όσοι είχαν πάρει άδεια πριν τις απαγορεύσεις ή τους βρήκαν οι απαγορεύσεις καθ’ οδόν για το στρατόπεδο.

Εύλογα θα σκεφτόταν κάποιος, με τόσες μετακινήσεις, κάποια μέτρα θα είχε πάρει η διοίκηση. Όπως καραντίνες για νεοφερμένους, εξετάσεις κ.α. Όχι μόνο δεν έχουμε μέτρα για τους νεοφερμένους, αλλά δεν προβλέπονται ούτε τα στοιχειώδη. Αντισηπτικά, γάντια, σαπούνια, μάσκες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.

 

Ο στρατός σας παρέχει πλάκες σαπουνιού! Αυτά έχουμε.


Οι απαντήσεις της διοίκησης στις διαμαρτυρίες στρατιωτών είναι προκλητικές, όσο και της Κυβέρνησης. Δηλαδή επαναλαμβάνουν καθημερινά… φροντίζετε την ατομική υγιεινή σας. Ο στρατός σας παρέχει πλάκες σαπουνιού! Αυτά έχουμε. Δηλαδή τι λένε στις αναφορές; Όποιος κολλήσει COVID-19 θα φταίει γιατί δεν πλενόταν καλά με την πλάκα σαπουνιού;

Όχι κύριοι της Κυβέρνησης. Για τα κρούσματα σε στρατιώτες θα φταίτε εσείς που δεν παίρνετε τα μέτρα που ζητούν στρατιώτες, στελέχη και το ΚΚΕ. Δε θα φταίει η ατομική υγιεινή των στρατιωτών μόνο.

 

Θυμίζουμε ότι μετά τις καταγγελίες από το στρατόπεδο Μαυρουδή και μετά την «Ερώτηση» στη Βουλή του ΚΚΕ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει μέτρα, όπως ενημερώνουν οι στρατιώτες. Από την 98η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) Λέσβου δόθηκαν οδηγίες και έγιναν έλεγχοι. Η διαμαρτυρία των στρατιωτών φέρνει κάποια θετικά αποτελέσματα για τους στρατιώτες, τα στελέχη και τις οικογένειές τους.

Επίσης τα στρατόπεδα βρίσκονται σε ένα νησί, τη Λέσβο, που έχει χτυπηθεί από την πανδημία και οι υποδομές υγείας δυσκολεύονται να ανταποκριθούν λόγω των χρόνιων ελλείψεων. Συγκεκριμένα το Κ.Υ. Πολιχνίτου είναι κλειστό μέρες. Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα 6/4. Το Κ.Υ. Καλλονής επίσης κλειστό. Τώρα εγκαταστήσανε στον προαύλιο χώρο παραπήγματα για τις έκτακτες ανάγκες.

 

πηγη: https://www.alt.gr/

Μοιράσου το άρθρο!