Κοινωνία

20/02/2023 - 12:39

Όχι στα μπαλώματα για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα

Με αφορμή την μαζική διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις 2/2/2022 στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου έγινε επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων από την βουλευτή κ. Μαρία Κομνηνάκα στις 17/2/2022. Ακούγοντας τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη θεωρήσαμε ότι αδίκως οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Μάλλον στην περιοχή μας λειτουργεί κάποιο υπερσύγχρονο Ιατρικό Κέντρο, και όχι ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, που στέκεται όρθιο χάρις στον υπεράνθρωπο αγώνα και το φιλότιμο των εργαζομένων.

Από την συγκέντρωση έγινε σαφές ότι δεν μας καλύπτει η τακτική της πρόσληψης επικουρικών ιατρών, που αποτελεί επιλογή προσωρινών μπαλωμάτων. Ούτε η λογική της μετακίνησης προσωπικού από άλλες δομές, που θα δημιουργήσει τρύπες εκεί. Ούτε το να επικαλούνται οι αρμόδιοι νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα. Η υποστελέχωση του ΚΥ Πολιχνίτου είναι διαχρονική, και είχαν άπλετο χρόνο να επιλύσουν τα παραπάνω ζητήματα. Απαιτούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάτι που το έχουν χρυσοπληρώσει οι κάτοικοι της περιοχής μέσα από τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αν θέλει επιβεβαίωση ο Υπουργός ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαφωνούν με τις επιλογές του, ας δει τις πάνω από 1600 φυσικές υπογραφές που στάλθηκαν σε όλους του βουλευτές του νησιού μας και κατατέθηκαν στην επερώτηση, καθώς και την υποστήριξη πολλών φορέων και σωματείων που προσυπέγραψαν το ψήφισμα.

 

Το χειρότερο όλων κατά την άποψη μας ήταν ότι όταν του ζητήθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πως θα αντιμετωπιστούν τα κενά που υπάρχουν στο ΚΥ Πολιχνίτου, δεν απάντησε καν. Εμείς πάλι τους απαντάμε ότι δεν θα σταματήσουμε, ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές, όποιος και αν είναι κυβέρνηση, να απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Τον τρόπο θα τον αποφασίσουν οι κάτοικοι στις 19:00 την Πέμπτη 23/2/2023 στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανοιχτή σε όλους. Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους μαθητές, τους καταστηματάρχες αλλά και τα σωματεία της Υγείας του νησιού μας να παρευρεθούν, ώστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις μας.

Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου - " Ο μικρός Μιχαήλ"

Μοιράσου το άρθρο!