Κοινωνία

09/11/2012 - 16:37

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου τίμησαν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου τίμησαν  τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση


Οι Πρόσκοποι της Λέσβου τίμησαν χθες τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση στη Μυτιλήνη και την άφιξη στο νησί ως πολιτικού και στρατιωτικού Διοικητή,  του Κωνσταντίνου Μελά. Γεγονός που σήμανε λίγες εβδομάδες αργότερα την ίδρυση της πρώτης εκτός Αθηνών Προσκοπικής Ομάδας, αυτής της Μυτιλήνης.

Ανιχνευτές και βαθμοφόροι κάτω από δυνατή βροχή ανέβηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κάστρο της πόλης με την ιστορική σημαία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τιμημένη με δεκάδες παράσημα για την προσφορά της Κίνησης στη νεολαία και συνολικά την Ελληνική κοινωνία 102 χρόνια τώρα. Συμμετέχοντας στην καθιερωμένη έπαρση της σημαίας στον κορυφαίο προμαχώνα.
Στη συνέχεια και πάντα κάτω από δυνατή βροχή που ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την παρέλαση όλων των πολιτικών τμημάτων, 40 βαθμοφόροι και Ανιχνευτές  των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου παρέλασαν στην Προκυμαία. Επικεφαλής τους πάντα η σημαία του Σώματος την οποία και περιέβαλαν νέοι βαθμοφόροι με τις σημαίες της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου και των άλλων Συστημάτων του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!