Κοινωνία

27/04/2011 - 15:56

Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής:"Γκάζι στη ζωή!Φρένο στο θάνατο"

Στο Δημοτικό θέατρο της Καλλονής πραγματοποιήθηκε χθές (26/4) εκδήλωση με θέμα την πρόληψη ατυχημάτων και την ποιότητα ζωής . Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν "Γκάζι στη ζωή!!! Φρένο στο θάνατο". Την εκδήλωση διοργάνωσε η νεομφανιζόμενη ομάδα με την ονομασία ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, έχοντας την υποστήριξη του ¨Οργανισμού Προστασίας και Αλληλεγύης " του δήμου Λέσβου. Την  ομάδα πρωτοβουλίας της κίνησης απαρτίζουν νέα παιδιά και έρχεται να προστεθεί, στην παρήγορη για τη εποχή μας,  ενίσχυση των ενεργειών  εθελοντισμού στη Λέσβο.

Η εκδήλωση γνώρισε  μεγάλη επιτυχία τόσο από απόψεως οργάνωσης όσο και της συμμετοχής κόσμου. Το δημοτικό θέατρο ήταν κατάμεστο από κόσμο, ο οποίος παρακολούθησε ,για πολύ ώρα,  τη παρουσίαση του θέματος και συμμετείχε ενεργά στο διάλογο που ακολούθησε. Η ομάδα Εθελοντικής δράσης αναφέρθηκε και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής στη Καλλονή. Για το σκοπό αυτό είχε ετοιμάσει και πρόβαλε  video όπου είχαν καταγραφεί  τα κακώς κείμενα της πόλης τους. Ζήτησαν επίμονα να αποκτήσει η Καλλονή πλατεία και όχι πάρκιν, όπως είναι  σήμερα η πλατεία. Στο θέμα αυτό τόσο ο Αντιδήμαρχος Καλλονής όσο και ο δήμαρχος Λέσβου δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα, για να αποφασίσουν οι πολίτες της Καλλονής για τη χρήση της πλατείας. Στην εκδήλωση εκτός του δημάρχου , Δημητρίου Βουνάτσου και του Αντιδημάρχου Καλλονής , συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης, ο Γιάννης Βατός , η κ. Αντωνέλλη , σχεδόν όλοι οι τοπικοί αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση αυτή ήταν η  συνέχεια άλλων δράσεων που πραγματοποίησε  η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης συγκεκριμένα :

Μία ομάδα από την Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ Καλλονής μαζί με τον καθηγητή τους κ. Σαββίδη Άρη καλλώπισαν το πάρκο γύρω από το ΚΕΣΥΠ Καλλονής (φύτεψαν λουλούδια και έβαψαν τα παγκάκια και τις ζαρτινιέρες). Η ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από ομάδα φοιτητών και νέων.Παιδιά της Γ΄τάξης του δημοτικού σχολείου Καλλονής μοίρασαν έντυπα με θέμα << ευγένεια και ασφαλή οδική συμπεριφορά>> που δημιούργησαν, στους διερχόμενους οδηγούς - πεζούς. Η δράση θα συνεχιστεί και τις δύο επόμενες ημέρες.

Για τους σοπούς της κίνησης διάβασαν την ανακοίνωση που είχαν εκδόσει και δήλωσαν ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσουν καταστατικό για να αποκτήσουν και νομική μορφή. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν "Είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες που επιχειρούμε να δημιουργήσουμε και να εδραιώσουμε μια ομάδα εθελοντικής δράσης στον τόπο μας.Βλέποντας τα τόσα προβλήματα, τις τόσες ελλείψεις γύρω μας και αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία, αποφασίζουμε να δράσουμε, να αλλάξουμε συμπεριφορές και στάσεις, να γίνουμε εθελοντές. Να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, πλουτίζοντας τον ψυχικό μας κόσμο και βιώνοντας τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που υπάρχει στον άνθρωπο, την ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς. Για το λόγο αυτό φτιάξαμε μια ομάδα εθελοντικής δράσης με τους παρακάτω σκοπούς: 1.Προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας 2.Βελτίωση της ποιότητας ζωής 3.Προστασία του περιβάλλοντος 4.Ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων στα παρακάτω θέματα: Κυκλοφοριακή αγωγή-ναρκωτικά-αλκοόλ-κάπνισμα-AIDS κλπ 5.Ανάδειξη και προστασία πολιτισμικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία κλπ) Ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους, και αφού τους προβληματίσουμε να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες για παρέμβαση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα (για την ημερομηνία και το χώρο θα σας ενημερώσουμε) θα γίνει συνέλευση για την έγκριση του καταστατικού μας και για να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις." Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης έκανε τη παρακάτω σύντομη δήλωση "Οι κινήσεις αυτές είναι σημαντικές, ιδίως όταν προέρχονται από νέα παιδιά, γιαυτό εύχομαι καλή επιτυχία στη προσπάθεια τους."

------------------------- πηγη: http://iraververis.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο!