Κοινωνία

01/12/2014 - 10:23

Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία της Πρότυπης Ομάδας Προσκόπων Λέσβου

Με τη συμμετοχή 16 στελεχών προσκοπικών ομάδων της Λέσβου δηλαδή ανηλίκων ηγετών των μικρών υποομάδων (ενωμοτιών) της κάθε Προσκοπικής Ομάδας του νησιού πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η εκπαιδευτική διαδικασία της Πρότυπης Ομάδας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.
 
Στις πλαγιές του όρους Πετσοφάς, και στη διαδρομή του αρχαίου μονοπατιού ανάμεσα στα Βυζαντινά μοναστήρια Λειμώνος και Μυρσινιώτισσας, οι Πρόσκοποι μαζί με 11 βαθμοφόρους του κλάδου Προσκόπων και της περιφερειακής Εφορείας γνώρισαν πώς παίζουν το καλό προσκοπικό παιχνίδι. Με βασικό σύνθημα της δράσης «καλές ενωμοτίες – καλές ομάδες» γνώρισαν ακόμα άγνωστες σελίδες της ιστορίας του τόπου ζώντας ανάμεσα στα εντυπωσιακά άγνωστα στους πολλούς ερείπια της αρχαίας Μονής του Χριστού των Καλογραιών. 
 
Ας σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο εκεί Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο και στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια εκπαιδευτική δράση με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του Προσκοπικού παιχνιδιού. Αυτή η δράση αφορά αποκλειστικά νέους ενήλικες βαθμοφόρους και έχει το διακριτικό τίτλο 39η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής. 
 

 

Μοιράσου το άρθρο!