Κοινωνία

21/05/2012 - 14:16

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Παιδικούς ζητάει η Αναστασία Αντωνέλλη

tyle="text-align:justify;"> Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλη, έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, την παρακάτω επιστολή, με θέμα: «Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου» για το παιδαγωγικό έτος 2012-2013.

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών,

          κ. Αντώνη Μανιτάκη

          Σταδίου 27, 101 83,

          Αθήνα

ΘΕΜΑ: Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου» για το παιδαγωγικό έτος 2012-2013.-

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι για το έτος 2012 δεν εκδόθηκε η ετήσια εγκύκλιος για τον Προγραμματισμό Προσλήψεων, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταγραφεί οι ανάγκες των υπηρεσιών σε προσωπικό.

Το Νομικό μας Πρόσωπο μεταξύ των αρμοδιοτήτων του έχει και τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, όμως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί με το προσωπικό λήγουν στις 31/7/2012 και από 1ης Σεπτέμβρη, που αρχίζει η νέα παιδαγωγική χρονιά, εφόσον δεν μας εγκριθούν νέες θέσεις, δεν θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε τμήματα, ακόμη και ολόκληρους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων και της μη έγκρισης νέων θέσεων προσωπικού, μονίμου ή εποχικού.  Υπόψιν σας ότι πρόκειται για Παιδικούς Σταθμούς Δημοτικών Ενοτήτων με πληθυσμό από 1.000 έως 10.000 κατοίκους. Σχετικά, σας πληροφορούμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από γονείς για εγγραφές βρεφών και νηπίων, όμως εφόσον δεν εγκριθούν νέες θέσεις εργασίας εποχικού προσωπικού δεν θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα τους, σε μια δύσκολή συγκυρία για τη χώρα και την ελληνική οικογένεια. Τούτο θα δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα μιας που ως γνωστόν οι γονείς δε μπορούν να προγραμματίσουν τις εργασιακές και οικονομικές τους υποχρεώσεις, με κίνδυνο να μην ξέρουν που να πάνε τα παιδιά τους από το Σεπτέμβριο.

Σας πληροφορούμε ότι για το έτος 2011 είχαμε αιτηθεί εξήντα δυο (62) θέσεις εποχικού προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών μας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Νομικού μας Προσώπου, όμως κατά τη διάρκεια του έτους συνταξιοδοτήθηκαν επτά (7) άτομα, με αποτέλεσμα οι ανάγκες μας σε προσωπικό να αυξάνονται και το πρόβλημα να οξύνεται.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε σας, μιας και μέσα από την βιβλιογραφία σας προκύπτει ότι όχι μόνο κατανοείτε την ανάγκη συνέχισης της διοίκησης  αλλά είστε και υπέρμαχος αυτής.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε εσάς και την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Χώρας μας, όπως συμβάλλετε ΑΜΕΣΑ στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, σχετικά με την ΑΝΑΓΚΗ λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών μας και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Μετά Τιμής

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ

«Κ.Π.&Α.Δ.Λ.»

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΗ

Μοιράσου το άρθρο!