Κοινωνία

28/11/2012 - 20:32

Προσωρινή λύση για τους μετανάστες -Νέες αφίξεις από Μανταμάδο στη Μυτιλήνη

Προσωρινή λύση για τους μετανάστες - Νέες αφίξεις από Μανταμάδο στη Μυτιλήνη

href="http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/anthropoi-skies-se-koini-thea-mytilini-2012" target="_blank">Η χθεσινή εικόνα με τους μετανάστες έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης μπορεί να ήταν σοκ για αρκετούς πολίτες της Μυτιλήνης. Το γεγονός ότι έχουν απομακρυνθεί αυτό αυτό το χώρο δεν σημαίνει ότι λυθεί το πρόβλημα.

 
Χθες βράδυ ( 27/11/2012)  οι μετανάστες διανυκτέρευσαν σε χώρο του Δήμου Λέσβου και συγκεκριμένα στο Κολυμβητήριο Μυτιλήνης. Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι η μεταφορά τους έγινε αργά το βράδυ όταν ο συγκεκριμένος χώρος ήταν διαθέσιμος (ολοκλήρωση αθλητικών δραστηριοτήτων) . 
 
Σήμερα το πρωί οι μετανάστες επέστρεψαν για μερικές ώρες στο πάρκο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Ο Δήμος Λέσβου προς το παρόν βρήκε λύση να τους στεγάσει σε άλλο κλειστό χώρο του Δήμου (στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη). Αξίζει ένα μπράβο σε όσους βοήθησαν για την εύρεση χώρου,  και στο Δήμο και σε ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους. Μα πάνω απ' όλα αξίζει μπράβο στον "ανώνυμο" πολίτη που προσφέρει από το υστέρημά του.
 
Ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχει μια οικογένεια με 4 παιδιά (το μικρότερο 15 ημερών!!!) Έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
 
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μανταμάδο κατευθύνονται προς τη Μυτιλήνη περίπου 30 μετανάστες.
 
Να επαναλάβουμε: το πρόβλημα δεν λύθηκε! Το γεγονός ότι δεν βλέπουμε τους μετανάστες έξω από το Δημοτικό Θέατρο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα. Οπότε από τη χθεσινή μέρα ας κρατήσουμε την αλληλεγγύη μας ζωντανή.

Μοιράσου το άρθρο!