Κοινωνία

31/10/2015 - 13:37

Ψήφισμα συμπαράστασης στους πρόσφυγες από το Θεατρικό Όμιλο Πέτρας

yle="text-align: justify;">Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας δηλώνει την αλληλεγγύη του προς όλους εκείνους τους δοκιμαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του αιώνα μας.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση μίας χώρα που θέλει να χαρακτηρίζεται πολιτισμένη, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, να επιτρέπουν να έχει μετατραπεί το Αιγαίο σε ένα απέραντο νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών.
Τις τελευταίες μέρες οι εικόνες πνιγμένων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, δεν αρκούν για να περιγράψουν τον ανθρώπινο πόνο.
Ο φράχτης του Έβρου αποτελεί την αιτία όλων αυτών των πνιγμών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, εφόσον αναγκάζει πρόσφυγες και μετανάστες να ακολουθήσουν τις επίφοβες θαλάσσιες διόδους για τη διάσχιση των συνόρων.
Ζητάμε την παρέμβαση της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι σε οικονομικό αλλά ουσιαστικό επίπεδο. Να καταπολεμήσουν τη ρίζα του προβλήματος που δεν είναι άλλη από τους πολέμους.  
Τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνουν το απόγευμα του Σαββάτου, συλλογικότητες και σωματεία, ως μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης σε όλους εκείνους τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους.  
 

Μοιράσου το άρθρο!