Κοινωνία

16/07/2012 - 11:30

Σε απόγνωση γυναίκα επιχειρηματίας στην Αγιάσο Λέσβου

yle="text-align:justify;">Σε απόγνωση είναι η κα Μαρία Ζήκα, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Αγιάσο Λέσβου από το 2009, απευθύνοντας έκκληση προς τη Δημοτική Αρχή.

«Είμαι απελπισμένη» δήλωσε στη zougla.gr η κα Ζήκα, τονίζοντας πως, παρά τις αλλαγές που έχει κάνει στο δημοτικό αναψυκτήριο που μισθώνει, ο δήμος αρνείται να της παραχωρήσει και πάλι την άδεια να το επαναλειτουργήσει.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η επιχειρηματίας, η νέα Δημοτική Αρχή Λέσβου τής σφράγισε το αναψυκτήριο λόγω πολεοδομικών παραβάσεων, οι οποίες αφορούσαν στα παράθυρα από αλουμίνιο που είχε τοποθετήσει, ενώ αυτά θα έπρεπε να είναι ξύλινα, αλλά και στο γεγονός πως επένδυσε τον εξωτερικό τοίχο του με ένα είδος πέτρας, ενώ η Δημοτική Αρχή τής συστήνει απλώς να τον βάψει. Η κα Ζήκα τονίζει ότι έσπευσε άμεσα κι άλλαξε τα παράθυρα από αλουμίνιο, τοποθετώντας ξύλινα, αλλά και πάλι η Δημοτική Αρχή επέμενε να τους αλλάξει χρώμα! Ωστόσο, η γυναίκα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, που φτάνει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Για τον λόγο αυτό, επαναλειτούργησε το Σαββατοκύριακο το αναψυκτήριο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Όπως υποστηρίζει, συγκεκριμένα άτομα από τη Δημοτική Αρχή δεν επιθυμούν να της επαναχορηγηθεί η άδεια και για αυτόν τον λόγο βρίσκουν κατ’ επίφαση «κωλύματα», ενώ όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελίες ανταγωνιστή επιχειρηματία. Εκείνη, όμως, δηλώνει ότι από το συγκεκριμένο αναψυκτήριο, το οποίο έχει ανακαινίσει εξ ολοκλήρου από την αρχή, επενδύοντας χρήματα και χρόνο, ζουν συνολικά οκτώ οικογένειες, οι οποίες έτσι μένουν στον δρόμο.

Στη φωτογραφία από την εξωτερική πρόσοψη του αναψυκτηρίου διακρίνονται στο κάτω μέρος επένδυση πέτρα πλακάκι, η οποία θέλουν να αντικατασταθεί από μπογιά, και τα παράθυρα, τα οποία αρχικά αντικαταστάθηκαν με παράθυρα αλουμινίου νέας τεχνολογίας, αλλά, εφόσον εν συνεχεία ζητήθηκε να γίνουν ξύλινα, αντικαταστάθηκαν και πάλι από ξύλινα.

πηγη: zougla.gr

Μοιράσου το άρθρο!