Κοινωνία

03/07/2013 - 14:16

Στήριξη στον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο από τα μέλη της «Συνύπαρξης» - Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος επιλέγει την απουσία...

trong>Αντιπροσωπεία της "Συνύπαρξης" επισκέφτηκε χτές την Μητρόπολη Μυτιλήνης, όπου, αφού δεν έγινε δυνατό να συναντήσουν τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο διότι βρισκόταν σε σύσκεψη, κατάθεσε την  παρακάτω επιστολή.

Προς  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης
           κ. Ιάκωβο
          ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Σεβασμιότατε,
Τα μέλη της «ΣΥΝΎΠΑΡΞΗΣ», εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, προσπαθούν:
με διάφορες δράσεις να αμβλύνουν τις αντιθέσεις και να προωθούν την ειρήνη, την φιλία και συνεργασία,  σε επίπεδο πολιτών,  μεταξύ ελλήνων και τούρκων στις δύο πλευρές του Αιγαίου,αλλά και να παρέχουν βοήθεια, ηθική και υλική, στους μετανάστες, που αποτελούν μία νέα πραγματικότητα στην κοινωνία μας.


Είμαστε βέβαιοι, ότι όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζετε τις προσπάθειές μας, σε ορισμένες μάλιστα απ τις οποίες,  μας σταθήκατε αρωγός. Αρωγός επίσης στάθηκε πολλές φορές και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, τόσο σε εκδηλώσεις στην Τουρκία, όσο και το κυριότερο στην προσπάθειά μας, που αναλάβαμε μαζί με άλλες οργανώσεις της Λέσβου, να σιτίζουμε μετανάστες και απόρους  συμπολίτες  μας.


Με έκπληξη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε απ τον τοπικό τύπο ότι ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, απομακρύνεται με εντολή σας απ’ τα καθήκοντά του.  Ασφαλώς και «δεν μας πέφτει  λόγος», ούτε έχουμε γνώμη για τα διοικητικά της Εκκλησίας. Γνωρίζουμε όμως  ότι ιδιαίτερα στην Μονή του Προφήτη Ηλία στις Καμάρες Μυτιλήνης, ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, με την συνδρομή ενοριτών και εθελοντών παράγει σπουδαίο κοινωνικό έργο, απ το οποίο επωφελούνται  πλείστοι όσοι αναγκεμένοι συμπολίτες μας. Νομίζουμε ότι ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός  θα ήταν πραγματικά κρίμα, τέτοιες δομές αλληλεγγύης να σταματήσουν την κοινωνική τους προσφορά.


Γι αυτό θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, να αντιμετωπίσετε με επιείκεια τον Αρχιμανδρίτη -  στη περίπτωση που του καταλογίζετε τα όποια διοικητικά ή άλλα «παραπτώματα» -  ώστε να συνεχίσει, μέσα απ τα καθήκοντά του στη Μητρόπολη Μυτιλήνης,  το φιλανθρωπικό του έργο.

Με σεβασμό
Η πρόεδρος                               ο Γεν. Γραμματέας
Νέλη Χατζηδάκη – Παυλή               Στρατής Πόθας

Μοιράσου το άρθρο!