Κοινωνία

18/02/2014 - 13:37

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαραμίδας Λέσβου

Ξ

εκίνησαν χθες Δευτέρα οι εργασίες για τη μετατροπή σε Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο του μικρού στρατοπέδου στο μαγευτικό όρμο της Χαραμίδας, στην ανατολική είσοδο του κόλπου της Γέρας.

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου με την εποπτεία στελεχών της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου διανοίγουν νέα οδό πρόσβασης στο Προσκοπικό Κέντρο και δημιουργούν υποδομές προστασίας του από τα νερά των βροχών. Θα ακολουθήσει άμεσα η υδροδότηση του χώρου και η κατασκευή της περίφραξης ασφαλείας ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες συντήρησης των υπαρχόντων κτηρίων και διαμόρφωσης των υπαίθριων χώρων εκπαίδευσης. Στόχος το στρατόπεδο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κέντρο βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών - μελών των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου. Ενώ δεδομένης και της δυνατότητας που θα παρέχεται για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών κατασκηνωτικών και ναυτοπροσκοπικών δραστηριοτήτων λόγω της άμεσης επαφής του με τη θάλασσα, το Προσκοπικό αυτό κέντρο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης στη Μυτιλήνη,  Προσκοπικών ομάδων από την άλλη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος όπου δημιουργείται το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Χαραμίδας Λέσβου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» πρόκειται για μια δασική έκταση που διασώθηκε από τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του 2007 που κατέκαψε μεγάλο τμήμα της χερσονήσου της Αμαλής.

Ας σημειωθεί πως ήδη ολοκληρώθηκε και η μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και διαμόρφωσης του εσωτερικού και των όψεων των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Με σύγχρονες υποδομές λειτουργίας προσκοπικών Συστημάτων στα Τσαμάκια, στο Μακρύ Γυαλό και στη Φυκιότρυπα της Μυτιλήνης, στο Μόλυβο και στο Πλωμάρι, με το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό κέντρο στον Ασώματο και σε λίγο καιρό με το Προσκοπικό Κέντρο Χαραμίδας Λέσβου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» οι Πρόσκοποι της Λέσβου ανταποκρίνονται με ελπίδα στις προκλήσεις της δύσκολης εποχής, για την πατρίδα και το νησί μας στηρίζοντας τη νεολαία του τόπου μας.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!