Κόσμος

05/05/2014 - 18:25

Κατάρριψη ουκρανικού ελικοπτέρου ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στη Σλαβιάνσκ

style="text-align: justify;"> 
Εικόνες εμφυλίου πολέμου βιώνει η ανατολική Ουκρανία.
 
Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στα περίχωρα της πόλης Σλαβιάνσκ, προπύργιο των ρωσόφιλων αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία του Ντόνετσκ, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 
Ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού καταρρίφθηκε πριν από λίγη ώρα ενώ πετούσε κοντά στην πολιορκημένη πόλη, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. 
 
Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς λόγω της κατάρριψης, ενώ άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε το ελικόπτερο.
 
Τουλάχιστον τέσσερις ουκρανοί στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμα 30 έχουν τραυματιστεί στο πλαίσιο των συγκρούσεων, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών. Από την πλευρά τους, τα Ρωσικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 10. Μαζί με τις Ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να μάχονται και άνδρες του εθνικιστικού Δεξιού Τομέα.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, στο Σλαβιάνσκ βρίσκονται περίπου 800 φιλορώσοι αντάρτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους βαριά πυροβόλα όπλα. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι ακατάπαυστοι πυροβολισμοί ακούγονται όλο και περισσότερο από το εσωτερικό της πόλης, ωστόσο ομάδα του BBC μεταδίδει πως δεν υπάρχει ένταση στο κέντρο της πόλης.
 
Κατά τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει τη Σλαβιάνσκ, πιθανώς ως προετοιμασία για μία επιχείρηση κατάληψης της πόλης.
 
 
Πηγή: skai.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!